ISIS (IS of Daesh) bezet Palestijns ‘vluchtelingen’ kamp van Yarmoek, Syrië; pro-Palestijnen zwijgen

yarmouk-ISISOp maandag 11 april 2016, heeft de terreurorganisatie Islamitische Staat (ISIS/Daesh) verklaard dat het de controle heeft verworven over het Palestijns Arabische ‘vluchtelingen’ kamp van Yarmoek in Syrië. De Actie Groep voor Palestijnen in Syrië (AGPS) bericht dat vijf mensen van Palestijnse oorsprong deze maand april werden gedood en sinds het begin van de Syrische burgeroorlog werden alleen al in dit kamp 1.247 Syrische Palestijnen gedood.

Tja, wie nu verwacht dat overal in de wereld vermeende “pro-Palestijnse” actiegroepen en mensenrechten activisten allerhande gaan steigeren, roepen om boycots, resoluties indienen in de Verenigde Naties of Free Flotilla’s gaan uitsturen naar het getroffen gebied om de Palestijnen te ‘helpen’, die begrijpt geen jota van de Midden-Oosten problematiek.

Het klopt dat her en der sporadisch kleine berichtjes opduiken, echter, de aandacht die de pro-Palestijnse actvisten besteden aan het lot van de Syrische Palestijnen is dermate miniscuul, zó verwaarloosbaar, vergeleken toch met de disproportionele aandacht die wordt besteedt aan de Palestijnen in Israël, Gaza en Judea & Samaria, dat ze niet eens wordt opgemerkt door de nationale en internationale reguliere media.

Yarmouk is het zoveelste bewijs dat de meeste actiegroepen (in het Westen) die beweren dat ze “pro-Palestijns” zijn simpelweg anti-Israël zijn. Niks meer en niks minder. Het kan hen helemaal geen lor schelen hoe elders Palestijnen écht lijden, tenminste zolang er geen Jood of Israëliër in betrokken is.

5.073 Syrische Palestijnen gedood, vermist of gevangen
Sinds het begin van de gevechten in 2011 zijn veel Syrische Palestijnen op de vlucht geslagen. 15.000 Syrische Palestijnen zijn gevlucht naar Jordanië, 6.000 Syrische Palestijnen zitten thans in Egypte volgens statistieken van de UNRWA van juli 2015 en meer dan 71.200 Syrische Palestijnen waren eind december 2015 naar Europa gevlucht.

assad3abBovendien werden volgens cijfers van de Action Group for Palestinians of Syria tussen 15 maart 2011 en 6 maart 2016 tijdens de Syrische burgeroorlog 3.730 Palestijnen gedood, waarvan 3.180 burgers, het merendeel uit Yarmoek, het grootste Palestijnse vluchtelingenkamp dat nabij Damascus ligt.

Daarnaast worden nog eens 282 Palestijnen vermist en werden 1.061 Palestijnen gevangen genomen die voor het merendeel werden opgesloten in gevangenissen van het Syrische regime van Assad.

In het genoemde totaal van 5.073 zijn ook inbegrepen de meer dan 550 Palestijnse militieleden die werden gedood toen ze actief deelnamen aan de gevechten. Verschillende Palestijnse terreurfacties vechten aan de zijde van Hezbollah en het Syrische leger van president Bashar al-Assad.

Advertenties