Mahmoud Abbas stopt met financiering van 2 Palestijnse terreurgroepen; PFLP-GC en DFLP zijn boos

dflp21aGaza, 13 december 2015. Leden van de Nationale Verzet Brigades, het moordcommando van de DFLP, tonen hun wapens aan de internationale pers. De terrorist helemaal rechts op het plaatje, houdt hier een Belgisch wapen in de handen dat werd geproduceerd bij FN Herstal in Wallonië. Het gaat om een nieuw CAL geweer (Carabine Automatique Légère; een Licht Automatische Karabijn). Het is niet duidelijk hoe Belgische wapens bij de terreurgroepen in Gaza geraken. [beeldbron: Ares]

Een dag nadat de Palestijnse Autoriteit de financiering opschortte van het marxistische Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP-GC) en hun Abu Ali Mustafa Brigades, heeft  PA-president Mahmoud Abbas hetzelfde gedaan met het Democratisch Front voor de Bevrijding van Palestina (DFLP) en hun gewapende Nationale Verzet Brigades, luidde aldus een bericht van het Palestijnse persagentschap Ma’an News Agency van dinsdag 12 april ’16.

Logo van de DFLPBronnen binnen de DFLP (logo rechts), die spraken op voorwaarde van anonimiteit, hebben het besluit van de PA veroordeeld en vertelden aan Ma’an News dat dit gebeurde omwille van hun kritisch standpunt ten aanzien van PA-president Mahmoud Abbas.

De opschorting van de financiering van beide terreurgroepen DFLP en PFLP-GC (met Westerse donorgelden) gebeurde niét omdat ze met succes vele aanslagen hebben gepleegd en veel Joodse Israëliërs hebben vermoord maar wel omdat ze het ontslag van Mahmoud Abbas hadden geëist.

Maan News schrijft dat een aantal facties (waaronder ook Hamas) de PA hebben beschuldigd om samen te werken met de Israëlische autoriteiten “om het verzet tegen de bezetting neer te slaan“. Hamas beschuldigde vorige week de PA ervan dat “het Palestijnen heeft opgepakt en opgesloten op vraag van Israël“.

De marxistisch-leninistische DFLP – een afscheuring van de extreemlinkse PFLP-GC – heeft in het verleden talrijke dodelijke terreuraanslagen uitgevoerd in Israël, waaronder de moord op 22 schoolkinderen en 4 volwassenen in mei 1974 nadat zij eerst in gijzeling werden genomen in Ma’alot (gekend als de Ma’alot Massacre).

Nayef HawatmehIn juli 2013 werd door de ‘gematigde’ Mahmoud Abbas, president van de Palestijnse Autoriteit, de hoogste Palestijnse onderscheiding, de “Star of Honor”, uitgereikt aan aarts-terrorist Nayef Hawatmeh (°1938, Jordanië) de leider van het marxistische Democratisch Front voor de Bevrijding van Palestina (DFLP).

Vele andere terreuraanslagen zoals de moord in Avivim op 8 mei 1970 op 9 kinderen en 3 volwassen tijdens een aanslag op een schoolbus, de moord op 7 mensen tijdens een bomaanslag in Jeruzalem, de moord in november 1974 op 4 gegijzelden in een appartementsgebouw in Beit Shean (gekend als de Beit She’an Attack), die allen plaatsvonden in de jaren 1970.

Bovendien heeft de DFLP deelgenomen en de verantwoordelijkheid opgeëist voor dozijnen andere terreuraanslagen, met inbegrip van een zelfmoordbomaanslag aan een bushalte op 25 december 2003 in Petah Tikva nabij Tel Aviv, waarbij 4 mensen werden gedood.

dflp07Gaza, dinsdag 23 februari 2016. Naar aanleiding van de oprichting van de Democratische Front voor de Bevrijding van Palestina (DFLP) werden een reeks militaire oefeningen gehouden. De Hamasleiding zond felicitaties naar de terreurgroep. In de media van Hamas werd ook een uitgebreid fotoverslag gepubliceerd.

Advertenties