Hillary Clinton zet Bernie Sanders op zijn nummer inzake Israël’s anti-terreurbeleid

sanders-interview

Nadat pre-presidentskandidaat Bernie Sanders het Israëlische leger (IDF) veroordeelde omdat het zogenaamd ‘disproportioneel’ zou gereageerd hebben op het Hamas offensief in de zomer van 2014, werd hij door zijn rivaal binnen de Democratische partij voor het presidentschap Hillary Clinton op zijn nummer gezet.

In het praatprogramma ‘State of the Union‘ van de Amerikaanse zender CNN van zondag 10 april ’16 zei Hillary Clinton over het oorlogszuchtige Hamas:

Hillary Clinton“Hamas daagt Israël uit. Zij stellen hun mensen vaak voor als burgers hoewel die burgers in feite Hamas-strijders zijn. Wanneer uw soldaten worden aangevallen moet u daar op antwoorden. Het is voor Israël een heel verschillende uitdaging om zich te verweren tegen diegenen die hen belagen. En ik denk dat Israël zichzelf moet verdedigen en het recht heeft om zichzelf te verdedigen.”

Eerder had Bernie Sanders gezegd dat Israël “meer dan 10.000 onschuldige mensen had gedood in Gaza” tijdens Operation Protective Edge. Dat cijfer lag bijna zeven keer hoger dan dat van Hamas zelves! Gewezen op zijn verkeerde inschatting, stelde hij dat cijfer later bij tot 2000 gedode burgers, maar ook dat was nog altijd twee keer te hoog volgens cijfers van de VN en Shin Bet, want hij had de omgekomen terroristen van Hamas & Co er ‘per ongeluk’ bijgeteld die zoals bekend ruim de helft van de Palestijnse doden uitmaakten.

 

Advertenties