Enkele BDS activisten in Frankrijk veroordeeld voor het ontkennen van de Holocaust

francebds2Montpellier, 18 maart 2015. Activisten van de Franse afdeling van BDS, BDSFrance34, manifesteren voor de rechtbank voor de vrijspraak van hun twee antisemitische leden Saadia Ben Fakha en Husein Abu Zaid [beeldbron: EoZ]

Twee activisten van de internationale boycot-Israël BDS beweging, werden op de rechtbank van Montpellier veroordeeldvoor opruiing tot Jodenhaat en ontkenning van de Holocaust – tot het betalen van 3000 euros.

Zij moeten ook een symbolische euro schadevergoeding betalen aan de burgerlijke partijen in deze zaak: LDH (Liga voor Rechten van de Mens), LICRA (Internationale Liga tegen Racisme en Antisemitisme), France-Israel Association, MRAP (Beweging tegen Racisme), Advocaten zonder Grenzen en BNVCA, een organisatie die in Frankrijk het antisemitisme opvolgt.

Islamitisch antisemitisme
Husein Abu-ZaidDe twee veroordeelde antisemieten, Saadia Ben Fakha (26 jr.) en Husein Abu-Zaid (58 jr.), niet toevallig moslim Jodenhaters van Noord-Afrikaanse origine, zijn leden van BDS France 34, de locale tak in Hérault. Abu-Zaid (plaatje rechts) is de woordvoerder van de groep.

In augustus 2014 hadden de twee anti-Israël activisten op hun Facebook account een met Photoshop bewerkt plaatje gepost, waarin het Israëlische leger (IDF) werd vergeleken met nazi Duitsland met als begeleidende tekst:

les nazis et les sionistes sont les deux revers de la même médailleen ook:ce que faisait Hitler aux Juifs était fait exprès pour que le monde sympathise avec eux et leur donne tous les droits. [In het Nederlands vertaald: “de nazis en de Zionisten zijn twee zijden van dezelfde munt” en “wat Hitler de Joden heeft aangedaan deed hij met opzet om in de wereld sympathie voor hen op te wekken en hen alle rechten te geven“.]

Liegen en bedriegen
De groep LDH Montpellier (Liga voor Rechten van de Mens), die nochtans zelf regelmatig deelneemt aan de actviteiten van de BDS beweging [!], had de foto waarin de Holocaust werd ontkend, op de twee aparte Facebookpagina’s ontdekt en eiste van de BDS dat ze zouden verwijderd worden. Echter, de BDS groep weigerde dat en weigerde tevens de afbeelding expliciet te veroordelen. Voor LDH was dit blijkbaar een brug te ver en de groep legde klacht neer bij de politie.

Ook dan bleef BDS ontkennen en spraken hun activisten vrij van alle verantwoordelijkheid en volgden vervolgens nogal erg voorspelbaar de leugens, vergoelijkingen en het minimaliseren van de feiten. Zo beweerden de twee als excuus dat zij dit beeld ‘toevallig’ hadden aangeklikt en “j’ai partagé le texte sans avoir vu la photo” (“en de tekst hebben toegevoegd zonder de foto te hebben bekeken“). Niettegenstaande de overduidelijke bewijzen, schaarde BDS 34 zich onvoorwaardelijk achter haar activisten en ontkende dat ze antimistisch waren.

Toch wel vreemd dat de twee BDS leden ‘toevallig’ dezelfde foto en antisemitische beelden en posting deelden op hun respectievelijke Facebookpagina’s…

Hieronder de bewuste posting uit 2014:

bds-nazi

Overigens zou men bij het gemanipuleerde plaatje (links) de indruk kunnen hebben dat het gaat om een posting van het IDF om geld te collecteren voor het Israëlische leger. Zelfs dat is niet eens het geval. Het blijkt een bewerkte foto te zijn van de site van Dr. Phineas Waldolf Steel (plaatje onderaan: het origineel).

Zoals EoZ terecht concludeert: “Sinds dat het blijkbaar te moeilijk is voor de Jodenhaters om echte overeenkomsten te vinden tussen nazi’s en Joden moeten ze die maar zelf uitvinden.”

drsteel_enlist_0

Advertenties