Bernie Sanders kwaakt weer onzin uit: ‘Meer dan 10.000 onschuldige mensen gedood in Gaza’

bernie_sanders

De Amerikaanse Anti-Defamation League [ADL] heeft pre-presidentskandidaat voor de Demokratische partij, senator Bernie Sanders, aangemaand om zijn verklaring in het publiek te corrigeren dat naar zijn mening “meer dan 10.000 onschuldige mensen werden gedood in Gaza” in de oorlog tussen Israël en Hamas in 2014. Sanders deed die uitspraak in een interview afgelopen maandag met The New York Daily News.

“Zelfs de hoogste aantallen slachtoffers die door Palestijnse bronnen worden geciteerd met inbegrip van Hamas militanten die Israël aanvielen, liggen vijf keer lager dan het aantal dat door Bernie Sanders werd genoemd,” zei ADL CEO Jonathan Greenblatt in een verklaring op woensdag 6 april. Greenblatt voegde eraan toe:

“As Mr. Sanders publicly discusses his approach to key U.S. foreign policy priorities, including Israeli-Palestinian negotiations, accuracy and accountability are essential for the voting public, but also for U.S. credibility in the international community. We urge Senator Sanders to correct his misstatements.”

Bernie Sanders’ gok naar het juiste aantal Palestijnse doden tijdens de Gazaoorlog van 2014, verraadde meteen 1. hoe weinig hij er van af weet, nulkommanul dus; 2. het hem uberhaupt weinig kan schelen en 3. hij de cijfers hoog genoeg overdrijft zolang hij maar zeker weet dat dit Israël beschadigt:

“I don’t remember the figures, but my recollection is over 10,000 innocent people were killed in Gaza. Does that sound right?  I don’t have it in my number…but I think it’s over 10,000. My understanding is that a whole lot of apartment houses were leveled. Hospitals, I think, were bombed. So yeah, I do believe and I don’t think I’m alone in believing that Israel’s force was more indiscriminate than it should have been.”

Hospitals, I think, were bombed,” zei Sanders, maar hij vertelde er niet bij dat VN scholen, moskeeën en andere faciliteiten werden gebruikt als raketopslagplaatsen en afweergeschut door Hamas terroristen, een feit dat zelfs door de Verenigde Naties werd erkend hoewel het daar acht maanden heeft over gedaan om tot dat besluit te komen. Ruim te laat dus want dan waren de leugens van Hamas reeds honderden keren om de aarde gecirkeld die het tegendeel beweerden.

De kwakkel van 10.000
Het is niet eens moelijk om te gissen waar Sanders zijne mostaard haalde toen hij in het bewuste interview bazelde over “10.000 gedode Palestijnse burgers”. Bij de Palestijnen zelves dus.

Saeb ErekatIn een interview met de radio van het leger beweerde aartsleugenaar Saeb Erekat (plaatje rechts), de rechterhand van president Mahmoud Abbas die tijdens het recente vredesproces toponderhandelaar was voor de PLO en de Palestijnse Autoriteit, dat Israël 12.000 Palestijnen had gedood in Gaza en nog eens 12.000 had verwond. In een ander interview beweerde Erekat dat maar liefst 96 procent van de omgekomen Palestijnen in de Gazastrook burgers waren.

In de maanden die volgden na het einde van Operation Protective Edge, begonnen zowel Hamas als Islamitische Jihad e.a. terreurgroepen op hun websites uitgebreide lijsten te publiceren  van namen van gevallen strijders en martelaren, annex foto’s en cv ‘s. Bleek dat ze nagenoeg allen aanvankelijk waren opgelijst als ‘burgers’.

victims2Echter, op basis van die vrijgekomen Palestijns Arabische informatie, had het Meir Amit Intelligence and Terrorism Information Center een en ander kunnen uitdokteren en gaf een reeks analyses vrij omtrent het werkelijke aantal Palestijnen die in Gaza waren omgekomen en hoe de werkelijke verhoudingen lagen was tussen gedode strijders en burgers.

Blijkt dat op dat ogenblik de Israëlische inlichtingendienst 1.017 namen had onderzocht waarvan 528 terroristen waren tegenover 480 burgers, een ratio van 52% – 48%. Zo bijvoorbeeld bleek uit het onderzoek van de week van 25 tot/met 29 juli 2014, dat van de 90 Palestijnen die toen waren omgekomen, 68% terroristen waren en 43% burgers.

Hiernaast cijfers die worden gehanteerd door de Verenigde Naties (OCHA); het Gezondheidsministerie van Hamas en de PCHR, een Palestijnse mensenrechtenorganisatie. Het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken houdt het voorlopig op 2.125 gedode Palestijnen waarvan zeker 936 militanten waren. De Verenigde Naties houden het op 2.251 gedode Palestijnen.

Blijkt dat de wilde gok van Sanders van “10.000 doden” uiteindelijk nog altijd bijna vijf keer hoger ligt dan de cijfers van Hamas en de Verenigde Naties zelves. Onbegrijpelijk. Who the f*ck is Bernie Sanders? 😦

dry-sanders

 

 

Advertenties