Vele Gazanen die beweerden dat Israël hen verwondde tijdens de oorlog van 2014 hebben gelogen

pal-hurt
Het Palestijnse persagentschap PalPress (Palestine Press Agency) berichtte enkele dagen geleden over een groeiende markt in de Gazastrook in de aanmaak van valse medische papieren. Dit is blijkbaar inmiddels omgeturnd tot een grote industrie met dokters en verpleegsters die de boel belazeren en zich maar wat graag laten omkopen om fictieve diagnoses te stellen voor verschillende ziektes.

Studenten kopen dokters om om onderzoeken te vermijden. Families verkrijgen valse rapporten om te genieten van sociale diensten. De omkoopbedragen schommelen tussen de 50 en 3000 dollars. De praktijk is wijdverbreid en iedereen in Gaza weet ervan en bekent openlijk eraan mee te doen want “iedereen doet het” als verrechtvaardiging.

Op 31 augustus ’15 berichtte The New York Times over het fenomeen van Gazanen die verwondingen verzonnen met het doel weg te komen uit Gaza om families te bezoeken of conferenties bij te wonen. Dat wil zeggen dat sommige mensen die werkelijk medische hulp nodig hebben ze niet krijgen (omdat ze het geld niet hebben of niet de juiste contacten kennen).

Echter, het artikel in PalPress belicht nog over een ander aspect in de frauduleuze praktijken. De 50-daagse zomeroorlog van 2014 (Op. Protective Edge) heeft de Palestijnen een mirakuleus excuus gegeven om verwondingen te verzinnen, wetende dat zij – de voornamelijk Westerse NGO’s – toch zullen uitbetalen.

Het onderzoek in PalPress toonde aan dat een groot aantal van diegenen die beweerden gewond te zijn tijdens die Gazaoorlog, hun verwondingen achteraf gewoon hadden gesimuleerd en papieren lieten vervalsen om maandelijkse uitkeringen op te strijken.

Er is minder controle op dat geld omdat degenen die hun verwondingen kunnen verhalen op Israël een hoge prioriteit krijgen. Alle leugens zijn blijkbaar goed om Israël te beschadigen. De oorlog is een prima gelegenheid gebleken om verwondingen te simuleren zonder gevaar voor enige controle.

Hoeveel van de vele duizenden die beweerden dat ze gewond raakten tijdens die oorlog hebben het in werkelijkheid gewoon allemaal verzonnen? Alleen het Gazaanse Ministerie voor Volksgezondheid kan daar een antwoord opgeven, hetzelfde ministerie dat geleid wordt door… juist: Hamas.

Hilarische Pallywood video
Een zogenaamd ‘gewonde ‘Palestijn wordt onder het oog van dozijnen camera’s van ‘mensenrechtenactivisten’ door zijn makkers geholpen, maar ’t draait anders uit…