Gemeentebestuur van Jeruzalem laat ‘Martelaren Tuin’ voor Palestijnse terroristen vernietigen

garden01Plakaat in de ‘martelaren’ tuin in Jeruzalem [beeldbron: Ynet News]

Een gemeenschappelijke tuin in de wijk Ras al-Amud van Jeruzalem, die was aangelegd ter herinnering van terroristen die aanslagen pleegden op Israëliërs, werd op dinsdag jl. in een gemeenschappelijke operatie tussen de Gemeente Jeruzalem en de Israëlische politie volledig vernield.

De Israëlische politie heeft op dinsdag 5 april een niet geautoriseerde gemeenschappelijke terroristentuin laten vernietigen die door Arabieren werd aangelegd in de wijk Ras Al-Mud van Jeruzalem. De zogenaamde ‘Martelaren Tuin‘ werd aangelegd ter nagedachtenis van 47 gedode terroristen, en omvatte ondermeer foto’s en herinneringsplakaten voor elke terrorist.

Die ‘Martelaren Tuin’ werd drie weken geleden aangelegd om te Arabische terroristen te eren die werden gedood terwijl ze bloedige aanslagen uitvoerden jegens Israëlische Joden tijdens de terreurgolf die sinds oktober 2015 begon, ook wel de ‘Messen Intifada‘ genoemd.

In de terroristentuin werden ook olijfboompjes aangeplant voor elke gesneuvelde terrorist en werd de tuin verder opgesmukt met anti-Israëlische en pro-terroristische graffiti. Echter, opmerkzame ambtenaren van de Stad Jerusalem hadden vastgesteld dat de terroristentuin was aangelegd op staatsgrond en geen vergunning was afgegeven noch aangevraagd voor de aanleg ervan.

De Minister voor Binnenlandse Veiligheid Gilad Erdan leek opgetogen over de vernieling van de terroristentuin door de Stad, en beschouwde de tuin als opruien tot terrorisme:

“Ik verwelkom het snelle en vastberaden optreden in Ras al-Amud. De politie blijft resoluut handelen tegen elke vorm van aanzetten en steun aan het terrorisme in de staat Israël, het maakt niet uit of dat gebeurd op gedenkplaatsen voor terroristen, bij begrafenissen, vanuit de muezzins of via de sociale media.”

garden02Aanplanten van jonge olijfbomen voor elke ‘martelaar’ in de ‘martelaren’ tuin in Jeruzalem [beeldbron: Ynet News]

Advertenties