Cartoon: disproportionele aandacht voor Arabisch-Israëlisch conflict breekt Arabieren zuur op

Een interessante cartoon circuleert momenteel in de Arabische media via Twitter, Facebook en Google accounts. Ondertiteld door Brabosh.com via EoZ.

Blijkbaar begint zelfs onder de Arabieren stilaan het besef door te dringen dat de dodentol tijdens het Arabisch-Israëlisch conflict onder Arabieren peanuts zijn vergeleken met de dodentol tijdens de Arabische oorlogen onderling. Meer dan vijf jaar ‘Arabische Lente’ oorlogen hebben aan honderdduizenden Arabieren het leven gekost en miljoenen zijn op de vlucht geslagen.

De landen in het Westen en in het Midden-Oosten hebben de voorbije decennia al hun energie gestopt [lees: verspeeld] in een poging om de Joden en hun staat Israël uit het Midden-Oosten te verdrijven. Ze hadden i.p.v. beter  diezelfde energie gestopt in het scheppen van vrede tussen de Arabische naties onderling.

dode-arab4

Advertenties