Barack Obama bindt (veel te laat) de strijd aan met de BDS-beweging in de VS en Europa

bds2Mensenrechten activisten ‘weten’ waar ze hun prioriteiten moet leggen…

Na uitputtende parlementaire debatten (in het bijzonder tegen zijn eigen democratische achterban) legde de Amerikaanse President Barack Obama een controversiële handelsmaatregel vast in een wet die, waarvan men hoopt, dat deze ook de strijd tegen de boycott, divestment and sanctions (BDS) beweging in Europa zal stimuleren.

De Trade Promotion Authority [TPA] legislation bevat een reeks anti-BDS maatregelen die van de verwerping van het fenomeen een topprioriteit maken voor Amerikaanse onderhandelaars. Deze richtlijnen kunnen de Europese regeringen ontmoedigen om deel te nemen aan de activiteiten van de BDS beweging, wanneer zij gebruik willen maken van de stimulans van de vrije handelsvoorwaarden met de Verenigde Staten.

De Republikeinse indieners van een van de twee anti-BDS maatregelen, Peter J. Roskam en Juan Vargas toonden zich erg enthousiast over de ondertekening van de wet en Roskam zei:

“Dit is een historische mijlpaal in de strijd tegen Israël’s vijanden, nu het Amerikaanse verzet tegen de verraderlijke inspanningen om de Joodse staat te demoniseren en te isoleren, thans in een staatswet werd vastgelegd.

Peter J. RoskamHet tweepartijen wetsvoorstel dat vandaag werd uitgevaardigd legt voorwaarden op aan om het even welke vrijhandelsovereenkomst met de Europese Unie gekoppeld aan haar afwijzing van BDS. Dit zal bedrijven zoals de telecom gigant Orange, die deels in handen is van de Franse staat, twee keer doen nadenken vooraleer zich te engageren in economische oorlogsvoering tegen Israël.

Deze bedrijven zullen niet langer de handen vrij hebben om een van de belangrijkste geallieerde van de VS aan te vallen, zonder dat daar consequenties aan verbonden zijn. Niettegenstaande wat wij vandaag bereikt hebben, is dit nog maar het begin. Zoals de BDS beweging blijft evolueren, zo moet ons antwoord zijn.”

Obama, een stilzwijgende aanhanger van BDS
De gekende Amerikaanse pro-Israël activist, Dr. Joseph Frager, sprak met Arutz Sheva op zondag 3 april ’16 in de marge van het jaarlijkse evenement van CHAZAQ in het Queens College te New York.

Frager waarschuwde om de invloed van de BDS beweging niet te onderschatten, die voornamelijk actief is aan de Amerikaanse universiteiten. Hij omschreef de activiteiten van de BDS beweging als een “economische en culturele oorlogsvoering tegen de staat Israël“.

Hij had het ook over de acties of eerder het gebrek eraan van de Amerikaanse president Barack met betrekking tot de BDS beweging en beschuldigde Obama ervan “een stilzwijgende aanhanger van BDS” te zijn.

De activist voegde eraan toe dat Obama het beleid om Israëlische producten apart te etiketteren, stilzwijgend heeft toegelaten, die de Joodse aanwezigheid in Judea & Samaria onder vuur nemen en dat hij alzo de BDS beweging “carte blanche” heeft gegeven om aan invloed en aanhang te winnen, in wat heet een grote “onrechtvaardigheid” niet enkel jegens Israël maar jegens de hele wereld.

Dr. Frager is een vooraanstaande Amerikaanse pro-Israël activist die vele Zionistische evenementen sponsort en coordineert. Hij is een klinische assistent professor in het Departement voor Geneeskunde (gastroenterologie & leverziekten) aan de Einstein School voor Geneeskunde, evenals een prakizerende fysicus.

Advertenties