VN organisaties, Spanje en Nederland financieren Palestijnse NGO die terrorist verheerlijkt

gaza-palestinian

De Palestijnse NGO Rural Women’s Development Society (RWDS) organiseerde onlangs een “lezingenreeks” (chain of readers), voor de Palestijnse terrorist Baha Alyan die samen met een terrorist van Hamas een aanslag pleegde op een lijnbus in Jeruzalem en daarbij drie Israëliërs vermoordden in oktober verleden jaar (lees verder).

‘lezingenreeks 01’
Een ‘lezingenreeks‘ is tegenwoordig een populaire wijze in de Palestijnse Autoriteit om op een schijnbare onschuldige wijze  terroristen te herdenken die zijn omgekomen tijdens hun aanslagen. Het blijkt tegelijk een uitstekende dekmantel te zijn om westerse donoren te misleiden die hen al dan niet bewust voor dergelijke activiteiten financieren.

rwdsZo blijkt dat drie nevenorganisaties van de Verenigde Naties, Spanje en Nederland, de Palestijnse NGO RWDS die de ‘lezingenreeks’ ter ere van terroristen organiseert, financieel ondersteunt met het belastinggeld van hun leden en of onderdanen.

Op de website van de Palestijnse NGO RWDS staan de verschillende sponsors van hun activiteiten vermeld (info van 3 april 2016):

  • UNDP (het Programma voor Ontwikkeling van de Verenigde Naties)
  • UNFPA (het Bevolkings Fonds van de VN)
  • FAO (de Organisatie voor Voedsel en Landbouw van de VN)
  • De Spaanse regering via het Spaanse Agentschap voor Internationale Ontwikkeling en Samenwerking (AECID)
  • De Nederlandse regering via het Kantoor van de Nederlandse Vertegenwoordiging in Ramallah (NRO)
  • De Spaanse NGO Conemund en de Deense NGO Kvinfo

‘lezingenreeks 01 bis’
logo-upwcVolgens PMW is er nog een tweede Palestijnse NGO die evenementen organiseert om de gesneuvelde terrorist Baha Alyan te herdenken en vereren. Met name de Union of Palestinian Women Committees [UPWC] die gesteund wordt door een Britse organisatie, de Welfare Association, die gefinancierd wordt door het Britse Departement voor Internationale Ontwikkeling.

Bovendien onthulde PMW dat vier Palestijnse universiteiten deelemen aan de ‘lezingenreeksen’ die de terroristen en hun misdaden ophemelen: Hebron Universiteit, Al-Quds Universiteit, Birzeit Universiteit en de An-Najah Universiteit.

Akram Al-Rajoub“Het is alsof (Baha Alyan’s) ziel boven onze hoofden zweeft en tegen ons zegt: ‘Wij zijn een generatie die een nationale cultuur heeft die ons zal helpen het onderscheid te maken tussen goed en slecht, een cultuur die een generatie zal schppen die de leiding neemt eerder dan een die geleid wordt,” zei de Districts Gouverneur van Nabloes, Akram Al-Rajoub (plaatje rechts), in een toespraak.

PA steunt publiekelijk de terreur
De dag na de aanslag van oktober in Jeruzalem, verschenen er meteen twee artikelen in het offciële dagblad van de Palestijnse Autoriteit die de misdaden van de Palestijnse terroristen ophemelden.

De krant van de PA besteedde geen woord om die brutale aanslag tegen Israëliërs te veroordelen. Noch heeft Abu Mazen, nom de guerre van Mahmoud Abbas, noch zijn politieke factie Al Fatah en noch een of andere functionaris van de PA ooit die aanslag veroordeeld.

Integendeel. Functionarissen van de PA en Al Fatah gaan door met het openlijk portretteren van de aanslagers en moordenaars als de werkelijke slachtoffers van Israël en moedigen aldoor de Paletijnse bevolking aan om aanslagen te plegen tegen willekeurige Israëliërs.

Het officiële dagblad van de Palestijnse Autoriteit Al-Hayat Al-Jadida blokletterde de volgende dag: “Twee jonge mensen zijn gestorven als martelaren en drie Israëliërs werden gedood  – de bezettingsmacht besloot huizen te vernielen, identiteitskaarten in te trekken en [Palestijnse] wijken in Jeruzalem te omsingelen.”

Aanslag in Jeruzalem
Op dinsdag 13 oktober 2013 pleegden twee Palestijnse terroristen Baha Alyan (22 jr.) en Bilal Abu Ghanem (23 jr.) een bloedige aanslag op lijnbus 78 in Jeruzalem. De twee moordenaars stapten op de lijnbus waar toen een 15-tal mensen zaten. Gewapend met een pistool en een mes vielen zij de passagiers aan.

Twee Israëliërs werden ter plaatse gedood: Haviv Haim (78 jr.) en Alon Govberg (51 jr.). Een derde slachtoffer van Amerikaanse-Israëlische nationaliteit, Richard Lakin (76 jr.), een Amerikaanse vredesactivist, overleed twee weken later aan zijn verwondingen. Drie andere Israëliërs werden gewond.

ghanemEen lachende Bilal Abu Ghanem bij zijn voorleiding [beeldbron: Yonatan Sindel/Flash90]

De terrorist Baha Alyan werd door een Israëlische bewaker doodgeschoten en de tweede terrorist, Bilal Ghanem, werd licht gewond (plaatje hierboven). Die laatste was een terrorist van Hamas die in 2013-2014 in een Israëlische cel zat. De overlevende terrorist Bilal Ghanem vertelde later dat zij de aanslag pleegden op de bejaarde Israëliërs “voor het heil van de Al Aqsa moskee” op de Tempelberg en omdat “Joodse kolonisten kleine kinderen vermoorden“.

“Ik trok mijn pistool, ontgrendelde het, draaide me om en zag enkele mensen zitten achteraan in de bus en begon hen te beschieten,” vertelde Ghanem. “Baha keerde zich naar de mensen vooraan en begon te steken. Ik zag een bejaarde man en een andere bejaarde vrouw en nog andere mensen. Ik schoot hen neer, zag dat ze gewond waren maar geraakte zonder kogels.”

“Ik bleef wachten op de politie om me te laten doodschieten. Baha kwam naar mij en nam mijn revolver, met het mes nog steeds in zijn hand. De politie kwam en Baha begon de politie af te schrikken die buiten de bus stonden en bedreigde hen met het pistool. De politie begon toen naar ons te schieten, raakte mij en ik viel op de grond. Ik weet niet wat er daarna gebeurde.”