Agenda van BDS-beweging onthult het werkelijke doel: de eliminatie van Israël als een Joodse Staat

bds-antiVolgens Andrew Klavan, zijn niet alle linksen die de BDS beweging steunen antisemitisch en zijn hun inspanningen om Israël van de kaart te vegen ook niet allemaal antisemitisch. Ze haten gewoon Joden en willen ze allemaal dood. [beeldbron: Frontpage Mag + video]

De BDS beweging kreeg in maart ’16 serieuze klappen te incasseren nadat politici en parlementairen de beweging veroordeelden omwille van haar felle antisemitische campagnes onder het mom van Israël kritiek. Erg belangrijk waren de veroordelingen van al de overblijvende presidentskandidaten in de VS, vertegenwoordigers van Europese regeringen en christen leiders.

Ook op de Amerikaanse universiteiten ondervond de BDS beweging opvallend veel tegenstand, werden confrontaties met leden van faculteiten op touw gezet nadat antisemitische incidenten op de campussen waren toegenomen. Op vele plaatsen werd het inherente antisemitisme van de BDS aan de kaak gesteld, in het bijzonder aan de campussen en leed de beweging aanzienlijk gezichtsverlies.

Hierna volgt een korte introductie over het inherente antisemitisme van de BDS, geschreven door NGO Monitor [bron]:

BDS en antisemitisme

BDS (Boycot, Desinvesteren en Sancties) zijn taktieken van politieke oorlogsvoering
tegen Israël bedoelt om het te isoleren op economisch, cultureel en politiek gebied

Jodenhaat onder het mom van Israëlkritiek
In tegenstelling tot de beweringen van de NGO BDS, met name dat ze zich enkel zouden toeleggen op “gewettigde kritiek” op Israël, overschrijden de retoriek van NGO, hun publicaties en activiteiten dikwijls algemeen aanvaarden standaarden. De retoriek die wordt gebruikt in de BDS campagnes is bovendien in strijd met een aantal aannames in de Definitie van Antisemitisme zoals die op 8 juni 2010 werd opgesteld door het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.

BDS activisten in het bijzonder:

  • “Ontkennen het recht van de Joden op zelfbeschikking.”
  • “Gebruiken symbolen en beelden die worden geassocieerd met klassiek antisemitisme om Israël of Israëliërs te karakteriseren.”
  • “Trekken vergelijkingen van het hedendaagse Israëlische beleid met dat van de nazi’s.”

BDS belichaamt Natan Sharansky’s “3 D test” van het moderne antisemitisme: Demonisering, Dubbele Standaarden en Delegitimering.

NGO’s betrokken in antisemitisme:

  • BADIL (ontvangt fondsen van Zweden, Zwitserland, Denemarken en Nederland): Een Palestijnse NGO die focust op het promoten van het zogenoemde “recht op terugkeer” van de nakomelingen van Palestijnse vluchtelingen van 1948, beschuldigt Israël van “langzame genocide” en verspreid regelmatig posters en karikaturen waarin Israël wordt gedemoniseerd, waarvan een aantal virulent antisemitisch zijn. Badil gebruikt demoniserende taal zoals “door de staat gesponsord racisme” en “systematisch etnische zuivering”. In 2015 publiceerde BADIL een cartoon waarin een tsunami van sleutels werd afgebeeld die een “onderhandelingstafel” wegspoelde waaraan twee mensen zaten, van wie één een keppel droeg en een Davidster. Een andere cartoon uit 2015 toonde een gebalde vuist die uit een kaart van Israël oprees met als titel “Terugkeren is ons recht en ons lot“.
  • MIFTAH (ontvangt fondsen van de Verenigde Staten, Noorwegen, de Verenigde Naties, Ierland, Duitsland, Zweden, Zwitserland, Denemarken en Nederland): Een Palestijnse NGO die anti-Israëlische en antisemitische retoriek gebruikt met inbegrip van “verzetstrijders” om de terreurgroepen te beschrijven en beschuldigt Israël van het bedrijven van “massacres,” “culturele genocide,” “oorlogsmisdaden” en “apartheid.” In maart 2013, publiceerde Miftah een artikel dat werd geschreven door Nawaf al-Zaru waarin hij het middeleeuwse bloedsprookje opviste, de antisemitische kwakkel  dat Joden het bloed van christenen gebruiken om er hun Paasbrood (matses) mee te bereiden.
  • Electronic Intifada (ontvangt aanzienlijke onbekende bedragen van ICCO en Nederland): Eén van de meest virulente platforms voor het promoten van anti-Isaël en antisemitische campagnes. Medeoprichter en uitvoerend directeur Ali Abunimahbeweert dat Zionisme “een van de ernstigste vormen is van antisemitisme in haar hedendaagse existentie“, dat het “haar slachtoffers ontmenselijkt, hun geschiedenis ontkent en soort cultus belijdt waarin ethno raciale zuiverheid wordt opgehemeld” (Twitter; 26 oktober 2010). Hij schreef tevens: “Dat is iets dat Zionisme deelt met antisemitisme, een disdain voor actuele Joodse cultuur en het leven zoals het is.” Holocaust referenties verschijnen regelmatig in zijn commentaren. Abunimah noemt Gaza tevens een “getto voor surplus niet-Joden“, vergelijkt de Israëlische pers met “Der Stürmer” en beweertOndersteuning van Zionisme is geen verzoening voor de Holocaust, maar de voortzetting ervan in de geest.”  Hij noemt Gaza een “concentratiekamp” en herhaalde een bewering dat IDF verklaringen  de woorden zijn “van een nazi”.

BDS-anti2

De 1948 agenda en de eliminatie van Israël als een Joodse Staat
BDS leiders beweren vaak dat hun doelstellingen beperkt zijn tot het zich verzetten tegen de post-1967 “bezetting” en “nederzettingen”, maar dit is hoogst misleidend.

Zoals erkend werd door BDS ideologen en werd vastgelegd in de verklaring van het 2001 Durban NGO Forum, is het objectief van de BDS beweging van de vernietiging van Israël als een Joodse staat, gebruik makend van de strategie en het uitbuiten van de retoriek omtrent de mensenrechten en valse “apartheid” analogiën om Israël te demoniseren en isoleren.

  • Het besluit om zich te concentreren op de nederzettingen maakt deel uit van de bredere tactiek om de BDS-campagne te legitimeren, met het doel dat anti-Israël de NGO’s toch financiële en morele steun blijven ontvangen van buitenlandse overheden en private stichtingen die verklaard hebben dat ze de doelstellingen van de BDS beweging niet ondersteunen.
  • As’ad Abu Khalil, een centrale BDS activist in de Verenigde Staten, schreef in 2012: “Er mag geen elke dubbelzinnigheid bestaan omtrent dit onderwerp. Recht en vrijheid zijn niet compatibel met het bestaan van de Staat Israël.
  • Pro-BDS auteur Ahmed Moor, schreef in 2010: “BDS beoogt het einde van de Joodse staat… De bezetting beëindigen heeft geen enkele zin indien dat niet inhoudt dat de Joodse staat zelves wordt opgeheven.
  • Mede-oprichter van de Palestijnse Campagne voor de Academische en Culturele Boycot van Israël [PACBI] Omar Barghouti zei: “De huidige fase bezit alle karakteristieke eigenschappen van wat kan worden beschouwd als het laatste hoofdstuk van het Zionistische project. We zijn getuige van de snelle ondergang van het Zionisme en niets kan worden gedaan om het te redden, omdat het Zionisme bedoeld is om zichzelf te doden. Wat mij betreft, steun ik euthanasie.”

BDS-flyerFacebook, 26 november 2014. Een Facebookpagina getiteld “I Acknowledge Apartheid Exists” met 115.000 ‘likes’ die de BDS beweging ondersteunt, verspreidde 1 ½ jaar geleden een foto [origineel de bevrijding op 6 mei 1945 van het nazi-concentratiekamp in Ebensee, een bijkamp van concentratiekamp Mauthausen] die, bewerkt met Photoshop, de gevangenen voorstelden die plakaten met anti-Israël slogans ophielden. [beeldbron: Legal Insurrection blog]

Holocaust retoriek
Door Israëlische functionarissen en soldaten te vergelijken met “nazi’s” en Gaza met een “concentratiekamp” of “getto”, zijn de activisten er onmiskenbaar op uit om Israël te etiketteren als het kwade en genocidale. In zoverre de Joden de voornaamste slachtoffers waren tijdens de Holocaust, is het gebruik van dergelijke retoriek om Joden en de Joodse staat te demoniseren hoogst immoreel.

Uitspraken zoals “de slachtoffers zijn misdadigers geworden”, terwijl niet expliciet de Holocaust wordt genoemd, zijn daarom niet minder gemeen en beledigend. Gelijktijdig minimaliseert de bewering, dat de Palestijnen de prijs betalen voor de Europese misdaden, het belang van Israël in de Joodse geschiedenis en is ontworpen om de legitimiteit van de Joodse aanwezigheid in Israël te ontkennen.

ngo_logo

Advertenties