Vrijhandelsakkoord tussen Israël en China in de maak

kaifengChinese Kaifeng Joden zijn erg opgetogen over de uitstekende Chinese-Israëlische handelsrelaties [beeldbron: Asian Jewish Life ]

De Israëlische minister-president Benjamin Netanyahu sprak dinsdag tegenover de Chinese viceminister-president Liu Yandong zijn dankbaarheid en erkenning uit voor haar vastberadenheid en engagement voor een vrijhandelsakkoord tussen Israël en China. De ontmoeting vond plaats in het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken.

“Ik heb me er zeer over verheugd om van viceminister-president Yandong te horen te krijgen dat China bereid is om onderhandelingen te starten over een vrijhandelsakkoord”, aldus Netanyahu. Zo´n akkoord met China zou de wederzijdse samenwerking op vele verschillende terreinen belangrijk verbeteren:

“Er zijn zoveel terreinen waarop we kunnen samenwerken. Bijvoorbeeld in de gezondheid, de landbouw, de informatietechnologie en op nog veel andere terreinen. De samenwerking met China kan verbazingwekkende resultaten opleveren en we denken dat Israël daarvoor de perfecte partner is”.

Yandong beaamde dit en zei dat een uitbreiding van de samenwerking ten voordele zou zijn van beide naties en dat men zich zou bewegen in de richting van grote gemeenschappelijke projecten.

door NAI Redaktion


In een vertaling uit het Duits door E.J. Bron van een artikel op Israel Heute van 31 maart 2016.
bron-logo