Vice-minister Hotovely: ‘Geen enkele Europese leider kan ons overtuigen om zelfmoord te plegen’

messenIsraël heeft het dezer dagen niet onder de markt. Terwijl haar burgers in eigen land haast dagelijks worden aangevallen met stiletto’s, dolken, bijlen en hakmessen, wordt het in de rug door de internationale gemeenschap bestookt met allerlei verordeningen, resoluties en oproepen tot boycot.  [beeldbron: cartoon van Dean Gah voor Ynet News]

Israël’s vice-minister van Buitenlandse Zaken, Tzipi Hotovely (Likoed), zei gisteren in een interview met Arutz Sheva dat Israël geen schrik moet hebben voor de recente internationale druk en dreigementen.

Hiermee verwees minister Hotovely expliciet naar de economische boycot van Israël door de Europese Unie van bepaalde Israëlische producten die voorbij de Groene Lijn worden geproduceerd en uiteraard ook naar een nieuwe reeks Arabische anti-Israëlresoluties die afgelopen week in de Verenigde Naties zonder één enkele tegenstem werden aangenomen [lees hier en hier].

Ondanks deze anti-Israëlische teneur in de internationale gemeenschap, de Europese Unie en vooral in de Verenigde Naties lijkt Hotovely zich daar toch weinig zorgen om te maken. Uiteraard trachten de Palestijnen hiervan gebruik te maken echter Hotovely reageerde laconiek:

“De Palestijnen verkeren momenteel in een positie van zeer diepe wanhoop, omdat ze begrijpen dat zij ’s werelds steun effectief hebben verloren.

Tzipi HotovelyZe begrijpen dat ze geen instrumenten meer hebben, omdat de wereld tot aan zijn nek verwikkeld is in de strijd tegen de radicale Islamitische terreur, naast de ernstige vluchtelingencrisis die Europa in de ban houdt.  Zij trachten het imago van de staat Israël te besmeuren. We staan veraf van nieuwe precedenten. Alles wat nu gebeurt is ook al in het verleden gebeurd.  Niks nieuws onder de zon.

Het Franse initiatief is in de Verenigde Staten op felle weerstand gestuit. Het zal het niet halen en het was eerder een poging van Frankrijk om wat meer controle te krijgen in het Midden-Oosten en een poging om de realiteit te veranderen.

Landen moeten praten in de taal van hun belangen. Het is compleet duidelijk dat alle oplossingen voor de politieke kwestie die de afgelopen jaren werden opgeworpen, oplossingen zijn die de radicale Islamitische terreur uiteindelijk aan de oostelijke grens van Israël zou brengen. En er is geen Europese leider die het land kan overtuigen om zelfmoord te plegen door ISIS aan onze grens te brengen.”

Dani Dayan naar New York
In het bewuste interview verheugde minister Hotovely zich in de aanstelling van Dani Dayan als Israël’s Consul Generaal in New York, en noemde het een enorme verwezenlijking voor Israël en Dayan persoonlijk. Het belooft alleszins een goede zaak te zullen worden voor de ‘nederzettingenbeweging’ die actief is in de door de Arabieren opgeëiste Israëlische gebieden in Judea & Samaria.

tweet-arsen

Dani Dayan is een veteraan in de Israëlische politiek, een zelfstandige ondernemer en een advokaat voor de Israëlische ‘nederzettingen’ in Judea & Samaria. Aanvankelijk zou hij worden aangesteld in Brazilië, maar dat land verwierp zijn aanstelling omwille van zijn geografische en politieke achtergrond.

Dani DayanDayan woont namelijk in Ma’ale Shomron in Samaria, een kleine gemeente met ongeveer 1200 inwoners op ca. 10 kilometer voorbij de Groene Lijn (aka de staakt-het-vurenlijn van april 1949). Bovendien was Dayan van 2007 tot 2013 voorzitter van de Yesha Raad, een bestuurlijke organisatie die de gemeenteraden van alle Joodse dorpen en gemeenten in Judea en Samaria overkoepelt.