Hatelijke moslima vervangt Israëlische vlag door Palestijnse op Brusselse herdenkingssite +video

Op de sociale media circuleren momenteel beelden van een moslima-met-hoofdoek die op de herdenkingsplaats aan de Brusselse Place de la Bourse een Israëlische vlag verwijdert en vervangt door de vlag van de PLO (Palestijnse Bevrijdingsbeweging).

je-suisEerder, op dinsdag 22 maart, had het Israëlische Ministerie van Buitenlandse Zaken [IMFA] bevestigd dat zeker één Israëlische man gewond werd tijdens de bloedige zelfmoord actie van enkele terroristen van ISIS (Daesh) op de luchthaven van Zaventem nabij Brussel. De man, afkomstig uit Jeruzalem, werd licht gewond aan de voet. Het slachtoffer kreeg ter plaatse de eerste zorgen toegediend en hoefde niet naar het nabijgelegen hospitaal te worden vervoerd.

Na de aanslagen werd de Place de la Bourse het toneel van rouw, solidariteit en verzoening. Honderden kaarsen, bloemen en kransen werden er gelegd, ter nagedachtenis aan de ca. 32 doden en honderden gewonden.

Echter, radicale antisemitische Belgische moslims trachten al vele jaren met wisselend succes het Palestijnse-Israëlisch conflict naar België te importeren. Zo ook de poging van deze moslima om de herdenking te injecteren met moslimhaat jegens de Joodse staat Israël. Het was de Franse televisiezender RTL die het hele incident had gefilmd en online gebracht.

Nadat de vlag werd verwijderd doken er opnieuw beelden op van rouwenden die een Israëlische vlag terug plaatsten op de herdenkingssite. Shimon Bretholz van de Zionistische Federatie van België bezocht de site en legde opnieuw een Israëlische vlag op de herdenkingssite. Die beelden kan u hier zien.

isra-vlag