Gaza Unplugged afl.130: Turkse president Erdogan sponsort massahuwelijk van 4000 trouwers in Gaza

gazaHuw04

Als we de westerse media moeten geloven, die haar info rechtstreeks bij Hamas haalt [en die brengen altijd de feiten en de objectieve waarheid – ahum], is de humanitaire crisis in de open gevangenis van Gaza nog verergerd sinds de recente 50-daagse oorlog van Hamas tegen Israël. Onzin natuurlijk. Er is geld in Gaza, veel geld, maar het blijft overal kleven aan de vingers van Hamasgetrouwen en dat is niet de schuld van Israël.

Op 31 mei 2015 huwden in Gaza ruim 2.000 koppels, een reusachtige ceremonie die werd gesponsord op instignatie van de Turkse premier Recip Erdogan naar aanleiding van de vijfde verjaardag van de Mavi Marmara kwestie.

Dat was een mislukte poging, van een door Turkije gesponsord schip met 600 opvarenden aan boord, om Israël’s legale zeeblokkade rondom Gaza te doorbreken en de aanvoerlijn van wapens en raketten bestemd voor Hamas en Co via de zee weer mogelijk maken. Het feit dat het schip niet eens hulpgoederen aan boord had was veelzeggend. Echter, de Israëlische marine onderschepte de Mavia Marmara waarbij 9 Turkse activisten om het leven kwamen toen deze zich gewapend verzetten.

Aldus werden 2000 Palestijnse koppels in de echt verbonden tijdens een massa ceremonie in het Gazaanse sportstadion Yarmouk, het grootste evenment van die aard in de Palestijnse enclave. De ceremonie, die plaatsvond in de aanwezigheid van Hamasleider Ismail Haniyeh, werd gefinancierd door het Turkse Presidentschap voor Religieuze Zaken en het Turkse Interationale Agentschap voor Samenwerking en Ontwikkeling, ook gekend als TIKA.

Vandaar dat tijdens de ceremonie in het stadion naast de Palestijnse vlaggen ook veel Turkse vlaggen werden getoond en de bruiden en bruidegoms posters toonden van de Turkse president Recip Erdogan. Naar verluidt is de voornaam “Recip” thans erg populair in de Gazastrook voor zijn openlijke steun en financiering van Hamas. Begin dit jaar werden opvallen veel Palestijnse borrelingen Recip genoemd, de nieuwe generatie Jihadstrijders die vanaf nu wordt klaargestoomd voor de eeuwigdurende strijd om de vernietiging van de Joodse Staat Israël.

Videoverslag van RT

gazaHuw08
gazaHuw07
gazaHuw05
gazaHuw01
gazaHuw02
gazaHuw03
gazaHuw06

Advertenties