Zet u schrap voor een golf van terreuraanslagen in Europa: ‘You can run but you can’t hide’

gematigde-islamBetekenis ‘You can run but you can’t hide’: U mag dan wel trachten weg te vluchten van uw echte of ingebeelde angsten, maar vroeg of laat zullen die u toch inlopen.

“De uitdrukking ‘gematigde Islam’ is gemeen en beledigend.  Er is geen gematigde of ontspoorde Islam. Islam is Islam en dat is het.”
[Recip Erdogan, premier van Turkije -sinds 2014 president – in Milliyet op 21.082007- bron]

Dr. Anat Berko, die voor Likoed parlementslid is in de Knesset en een experte in terreurbestrijding, sprak op dinsdag 22 maart met Arutz Sheva naar aanleiding van de terreuraanslagen die eerder op de dag plaatsvonden in de luchthaven van Zaventem en het metrostation Maalbeek te Brussel waarbij officieel 32 doden vielen en honderden gewonden. De aanslag werd nadien opgeëist door ISIS (Daesh).

“Europa heeft het gevaar van islamitische terreurcellen op Europees grondgebied genegeerd en zich blind gestaard op het bekritiseren van Israël.”
[Israël’s minister voor Wetenschap en Techniek, Ofir Akounis, 22 maart 2016 [bron]

Jihad toerisme keert weer naar huis
Anat BerkoVerwijzend naar het grote aantal moslim jihadisten die Europa achter zich lieten en naar Syrië en andere slagvelden in het Midden-Oosten gingen strijden, en die thans met bloed aan de handen terugkeren naar hun woonplaatsen in Europa, zei Dr. Anat Berko:

“Het Jihad toerisme keer terug naar huis. De terreuraanslag op Europese bodem is niets nieuws. Dit is niet de eerste aanslag en het zal ook niet de laatste zijn.

Jihad toeristen keren terug naar de Islamistische enclaves in Europa, gepakt en gezakt met ideologieën en gedachten van ISIS (Daesh) en de Moslim Broederschap. Zij zijn diegenen die de terreuraanslagen uitvoerden, en nog zúllen uitvoeren, op Europese en Amerikaanse bodem.”

Sprekend over de diepe kloof die bestaat tussen de westerse cultuur en de de vrome islamitische levensstijl van de terroristen, zei de Israëlische professor:

“De westerse levensstijl ondermijnt hun bestaan in de meest persoonlijke zin van het woord en zij komen er openlijk tegen in opstand. Vandaar dat we meer aanslagen zullen zien waarbij meerdere terroristen zijn betrokken. Diegenen die dachten dat de terreur zou stoppen aan de poorten van de Staat Israël, zaten verkeerd. We zullen een golf van terreuraanslagen zien die hen nog sterker en vastbeslotener zal maken.”

Dr. Berko benadrukte dat de arrestatie van de terrorist Salah Abdeslam te Brussel op vrijdag 18 maart, die de belangrijkste verdachte wordt genoemd van de ISIS aanslagen van november in Parijs, niet de motivatie was voor de slachting op dinsdag jongstleden op de luchthaven van Zaventem en in het Brusselse metrostation Maalbeek:

“Er bestaan vele redenen om wraak te nemen. Het punt is dat er veel slapende terreurcellen zijn in compleet geïsoleerde enclaves waar de ordehandhavers geen controle hebben [de zogeheten ‘no-go zones’; Brabosh].”

Volgens het parlementslid, hebben de Europese besluitvormers begrepen dat de Arabische terreur niet alleen de Joden in het vizier heeft:

“Ik ben net uit Berlijn teruggekeerd van een conferentie omtrent antisemitisme, en vele Europese parlementen die daar met ons waren, begrepen dat het niet zal ophouden bij de Joden. Wij weten allemaal wat er tijdens de Tweede Wereldoorlog is gebeurd en dat is het gevoel, dat wat hier gebeurt tegen de Staat Israël, tegen de Joden, thans Europa heeft bereikt. Nadat Joden werden gedwongen om hun specifieke tekens te verwijderen om niet als Joods te worden herkend, vallen de terroristen thans de symbolen van autoriteit en publiek transport aan door om zoveel mogelijk mensen te vermoorden.”

Dr. Berko waarschuwde dat Europa totaal onvoorbereid is om de Islamistische terreurgolf, waarvan we nog maar het begin hebben gezien, efficient af te slaan:

“De sensibilisering voor de terreur onder de burgers van Europa moet dringend worden opgevoerd, omdat ze niet weten hoe daar mee om te gaan in tegenstelling tot de  burgers van Israël; meer dan een paar aanvallen werden tegengehouden door onze heldhaftige burgers. De wereld moet meer investeren in veiligheid en begrijpen dat, net zoals de staat Israël, het haar veiligheidsbehoeften niet mag opgeven in ruil voor overeenkomsten die toch niet gehonoreerd worden. Ook Europa zal moeten leren omgaan met de nood aan beveiliging.”