ISIS betreurt dat het in Brussel te weinig tijd kreeg om meer burgers te vermoorden [cartoon]

isis-time

Ik hoor om de haverklap door de Belgische interventie- en inlichtingendiensten beweren dat de daders “erg professioneel” te werk gingen. Onzin natuurlijk. Waarom liegen ze dat? Om hun eigen prestaties wat meer cachet te geven en te verdoezelen dat ze er zelf maar weinig van bakken. Stel je vijand altijd groter en sterker voor dan hij in werkelijkheid is, want die kracht straalt ook wat af op jezelf en versterkt je eigen (nep)imago, wel op voorwaarde natuurlijk dat je hem kan klissen.

Een voorbeeld is hoe die Salah Abdeslam, de “meest gezochte gangster van Europa”,  wordt voorgesteld als het grote brein achter de aanslagen in Parijs en “ook Brussel zou gepland hebben”. Abdeslam is in werkelijkheid een kleine garnaal in het geheel. En bovendien ook nog eens een bange schijterd die ipv het plan uit te voeren (zichzelf op te blazen), een middelvinger opstak naar zijn Jihadisten maten. Abdeslam had zich uit pure schrik bedacht, gooide alles van zich af en reed weer terug naar zijn vrienden hasjdealers in Brussel alwaar hij om de hoek een vrachtlading pizza’s bestelde om aldus zijn “heldendaden” te vieren. Abdeslam het “brein”? Woeha ha!

De waarheid luidt dus helemaal anders: die terroristjes zijn simpelweg een stelletje genocidale amateurs die snel wat improviseren zodat er makkelijk wat kan mislopen wegens slechte voorbereiding. Zo lees ik vandaag in het Vlaamse dagblad Het Laatste Nieuws dat de terroristen in Brussel veel meer willekeurige burgers wilden vermoorden maar dat er bij hun vertrek opeens een kink in de kabel kwam:

“Toen de opsporingsfoto van de drie vermoedelijke terroristen in Zaventem gisternamiddag verspreid werd, stapte een taxichauffeur meteen naar de politie. Hij herkende de ­mannen, want hij had hen in alle vroegte naar de lucht­haven gebracht.

Het was de taxichauffeur opgevallen dat hij de verdachten niet mocht helpen met hun bagage. Bovendien wist hij de speurders te vertellen dat het trio veel te veel bagage wilde meenemen, méér dan er in zijn taxi paste. Daardoor moesten ze noodgedwongen enkele ­tassen achterlaten. En daar waren ze boos over.

De terroristen hadden vijf koffers met bommen bij en daarvan wilde (of kon) de taxichauffeur er slechts drie meenemen waardoor ze er twee moesten achterlaten en dus minder burgers konden vermoorden dan gepland en “daar waren ze boos over. “Professionele” terroristen die “goed voorbereid” waren? Wel wel… La me nie lachen want het is om te huilen, in de eerste plaats om de slachtoffers en ook om het amateurisme dat de Belgische veiligheidsdiensten aan de dag leggen.