Palestijns-islamitische ophitsing tot aanslagen: ‘zelfs als vissen vechten, zitten de Joden er achter’ [Likoed.nl]

cultuur

Een persbericht van Likoed Nederland, 22 maart 2016.

NB: Onderstaand persbericht is geschreven voordat de aanslagen in Brussel plaatsvonden. Maar die afschuwelijke aanslagen laten eens te meer zien hoe essentieel het is dat het preken van haat en geweld met volle kracht bestreden wordt. Want de geschiedenis leert: ideologisch gemotiveerd geweld begint vaak tegen Joden, maar daarna volgen altijd andere groepen.

De Palestijnse antisemitische ophitsing tegen Joden door de Palestijnse Autoriteit gaat met volle kracht door, vanuit scholen, kranten, moskeeën en televisie-uitzendingen.

Zo verklaarde een islamitisch hoogleraar in een televisie-uitzending van de Palestijnse Autoriteit dat de Joden de schuld hebben aan echt alles wat maar fout gaat in de wereld: “zelfs als vissen vechten, zitten de Joden er achter”. En dat de beschuldiging van de verdorvenheid van de Joden gebaseerd is op de Koran.

Uniek is dit haatzaaien niet. Dit deed eveneens op de officiële televisie de prominente Fatah leider Jibril Rajoub – de partij van de Palestijnse president Abbas. Rajoub noemde de Palestijnen die vrijwel dagelijks Joden aanvallen met messen en Joodse kinderen opzettelijk overrijden op de officiële Palestijnse televisie “helden” en “de kroon op ons werk”.

Het walgelijke antisemitisme en het aanzetten tot geweld tegen Joden, enkel omdat ze Jood zijn, door de Palestijnse Autoriteit gaat maar door en door. En het mist zijn uitwerking niet: de vijftienjarige Palestijnse jongen die de Israëlische moeder Dafna Meir voor de ogen van haar kinderen vermoordde, verklaarde achteraf dat hij tot zijn daad gekomen was door wat hij van de Palestijnse televisie had ‘geleerd’.

Het is logisch dat dit haatzaaien tegen Joden door gaat, want er is geen enkele westerse leider die de Palestijnen of hun leiders er zelfs maar op aanspreekt. Laat staan dat aan de overvloedige geldkraan vanuit bijvoorbeeld de EU en Nederland wordt gestopt om hen te laten merken dat haat en geweld tegen Joden niet beloond zou mogen worden.

De islamitische uitleg van Imad Hamato (videobeelden hierboven van PMW), hoogleraar Koran Studies aan de Universiteit van Gaza en presentator van een wekelijks televisieprogramma op de officiële zender van de Palestijnse Autoriteit over de islam, in de uitzending van 27 februari 2016:

“De Israëlieten gingen te ver door zuiver bloed te vergieten. Als de koran zegt: ‘Zij doodden rechteloos de profeten’ (soera 4: 155), wat kunnen wij dan zeggen over degenen die minderen dan de profeten doden – de rechtvaardigen en de Jihad-strijders? Dit [Israël] is een staat van bloed, een terreurstaat.

hate-palest3Onze echte Jihad is om wraak te nemen tegen degenen die onze vrouwen en ouderen hebben verwond, die onschuldigen hebben verwond, die de heilige plaatsen hebben verontreinigd [met hun aanwezigheid] en de bezittingen en de rijkdom van de [Arabische] natie hebben gestolen.

De mensheid zal nooit in rust kunnen leven, zolang de Joden hun verwoestende verdorvenheid verspreiden. De mensheid zal nooit in vrede leven en geluk of rust kennen, zolang zij het land verpesten.

Een oude man vertelde me: ‘Als een vis in de zee vecht met een andere vis, ben ik ervan overtuigd dat de Joden daar achter zitten‘.

Zoals Allah zegt: ‘Elke keer als zij het vuur van de oorlog ontstaken, heeft Allah dat gedoofd. Zij veroorzaken overal verdorvenheid, maar Allah houdt niet van onruststokers.” (Soera 5:64)

Prominent Fatah leider Jibril Rajoub (videobeelden hierboven van PMW), van de partij van de Palestijnse president Abbas, in een uitzending van de officiële Palestijnse televisie op 6 januari 2016:

“Ik zeg allereerst tegen de Israëli’s: ‘jullie klootzakken, wij zullen alleen een Palestijnse staat accepteren. Wij zijn de eigenaren van de grond. Wij zijn de bewoners van het land en jullie zijn vreemdelingen in het land.’

Onze relaties met de bezetting dient allereerst in de vorm van strijd te zijn, tot er een Palestijnse staat is gesticht. Geloof Netanyahu niet, hij is een leugenaar en een schurk. Het is een fascist die het nieuwe nazisme vertegenwoordigt.

Vanaf hier zeggen wij dat de 145 martelaren [moslims die door de strijd tegen de ongelovigen omkomen en daarvoor het islamitisch paradijs verdienen] helden zijn. [Bedoeld worden de Palestijnen die gedood werden in de huidige terreurgolf, de meesten na terreuraanslagen.]

Wij zegenen en helpen uw gezinnen. Wij zeggen u: u bent een kroon op ons hoofd.”


Met dank aan Tiki S. voor de hint.