Chef Islamitische Beweging waarschuwt Arabieren voor ‘Judaïsering van de Tempelberg en heel Jeruzalem’

glick-slangAntisemitische cartoon van 13 november 2014 gepubliceerd in de veertiendaagse editie van de Palestijnse krant “The Capital City”, een uitgave die verdeeld wordt door het dagblad Al-Hayat Al-Jadida die op haar beurt een officiële uitgave is van de Palestijnse Autoriteit. De terrorist Mutaz Hijazi, die op 29 oktober 2014 in Jeruzalem een terreuraanslag pleegde op Rabbijn Yehuda Glick, wordt hier afgebeeld als tracht hij de “Joodse slang”, aka de rabbijn, te wurgen terwijl hij uitroept: “Jij hebt me kwaad gemaakt!”

Kamil al-Khatib, afgevaardigd hoofd van de Islamitische Beweging in Israël, heeft  Arabische ambtenaren ervan beschuldigd dat zij het groen licht zouden gegeven hebben aan “Judaïserende acties”  rondom de Al-Aqsa Moskee. Hij zei tevens dat deze ambtenaren zouden ophitsen tegen de Islamitische Beweging met het doel haar activiteiten te verbieden en de Beweging willen neutraliseren.

Rabbijn Yehuda GlickIn een interview met het nieuwsblad van Hamas Faelastin, zei Khatib dat Arabische leiders niet werkloos mogen blijven toekijken hoe Rabbijn Yehuda Glick (plaatje rechts) het islamistisch heiligdom blijft besmeurent. In zijn woorden:

“Rabbijn Yehuda Glick wandelt rond in de tuin van de Al-Aqsa en provoceert moslims in de hele wereld. Zijn [Glick’s] kolonisten houden Talmoedische ceremonieën en houdt huwelijken van kolonisten rondom de Al-Aqsa moskee.

Dit zijn gevaarlijke tekenen dat zij [de Joden] in de Al-Aqsa moskee hun denkbeeldige Tempel zien. Dit gebeurt ondanks de akkoorden die zijn gemaakt met het Jordaanse regime die bepalen dat geen Talmoedische ceremonieën mogen gehouden worden in de omgeving van de Al-Aqsa moskee.”

Khatib waarschuwde ervoor dat het “Judaïserings beleid” haar hoogtepunt zal bereiken tijdens Pasen en dat

“… eenieder die denkt dat een verstandsakkoord met de bezetting zal leiden tot een bevriezing van het [boosaardige] programma, komt bedrogen uit. Omdat de bezetter elke dag zijn Talmoedisch plan implementeert in de Al-Aqsa moskee, op het land dat grenst aan de Oude Stad en in heel Jeruzalem.”

De noordelijke tak van de Islamitische Beweging werd onlangs buiten de wet gesteld omwille van haar banden met Hamas en de Egyptische Moslim Broederschap, waarvan zoals bekend Hamas een ent van is. Khatib had eerder beweerd dat de slachtoffers van de aanslagen in Parijs van november 2015 die door militanten van ISIS (Daesh) werden gepleegd, “van geen enkel belang zijn omdat niet-Islamitische landen ook mensen doden.”

Waar de Palestijnen hunne mostaard vandaan halen
Kamil al-Khatib heeft blijkbaar last van een selectief geheugen. Als hij een glimp notie zou hebben over de geschiedenis van Islam in Jeruzalem, dan zou hij beslist een toontje lager zingen. Hoewel, hij waarschijnlijk nog harder zou beginnen brullen [tegen de Joden en Israël]. Want de Al Aqsa moskee was oorspronkelijk een christenkerk en werd in de 7de eeuw na Chr. ge-islamiseerd. Yep.

al-aksa-1893aFoto van de binnenzijde van de Al Aqsa moskee op de Tempelberg in Jeruzalem uit 1893, van oorsprong een christen Byzantijnse kerk. Op de afbeelding zijn de Byzantijnse pilaren te zien van de Kerk van de Heilige Maagd.

Met de komst van de moslimlegers en de verovering van Jeruzalem in 638 na Christus, werd de oorspronkelijke christelijke kerk door de moslims aangeslagen en omgevormd tot de huidige Al Aqsa moskee (niet te verwarren met de Rotskoepel, eveneens gebowud op het plateau van de Tempelberg, die géén moskee is.)

De oorspronkelijke pilaren die nog te zien zijn op het plaatje hierboven, werden in 1927 en 1936 zwaar beschadigd door aardbevingen en moesten vervangen worden.

In 1938 doneerde de Italiaanse fascistenleider Benito Mussolini aan de Al Aqsa moskee een scheepslading marmer afkomstig uit de befaamde steengroeven in het Italiaanse Carrara. Het  centraal plafond werd opnieuw bekleed en de Byzantijnse bogen en stenen vloer werden eveneens vervangen met Mussolini’s Carrara marmer….

Advertenties