West Bank Unplugged afl.39: Verpozen in het Dar Al Balad Guesthouse & Restaurant in Beit Sahour

balad27a
Met al dat dreigend oorlogsgeweld en het reële gevaar dat Israël alsnog betrokken zou worden in de Midden-Oosten ellende en mee mag genieten van de “vreugdes van de Arabische Lente”, zouden we bijna vergeten hoe “slecht” het wel gaat in de “open gevangenis” in de Palestijnse Autoriteit op de West Bank in Judea & Samaria.

Vandaag de 39ste aflevering in de reeks West Bank Unplugged (aka De verborgen weelde in de Palestijnse Autoriteit) richten we andermaal onze blik op Beit Sahour nabij Bethlehem op de West Bank. Het Dar al Balad – Guesthouse & Restaurant, is tegelijk een restaurant en motel en is gelegen in de uitgangsbuurt van het pittoreske Beit Sahour op ca. 12 minuten wandelen van het stadscentrum van Bethlehem, Judea (op de Westelijke Jordaanoever).

Dar al Balad bevind zich in een prachtig gerenoveerd historisch pand en wordt voornamelijk bezocht door Palestijnse christenen en touristen. Het restaurant – annex motel – opende haar deuren in juli 2013. De bijgevoegde plaatjes spreken voor zich. Een eigenzinnige selectie van een 20-tal foto’s afkomstig van de Facebookpagina van het Dar Al-Balad Motel & Restaurant.

balad17aPalestijns ontbijt met munt thee in Beit Sahur, Bethlehem, aan 3,45 euro


balad28a+balad01a
balad26a
balad25a
balas30a
balad09a
balad08a
balad21a
balad10a
balad03a
balad05a
balad11a
balad07a
balad04a
balad06a
balad16a
balad15a
balad29a

Een gedachte over “West Bank Unplugged afl.39: Verpozen in het Dar Al Balad Guesthouse & Restaurant in Beit Sahour

  1. Het is een schande dat deze ‘naamchristenen’ zo in weelde leven terwijl ze op alle mogelijke manieren Israel veroordelen. Waarachtig Christendom zegent het volk Israel, in navolging van onze Schepper die Abraham, Isaac en Jakob gezegend heeft en daar als belofte aan heeft toegevoegd, dat wie Abraham en zijn nageslacht zegent, zelf ook gezegend wordt. Deze nepchristenen zullen de gevolgen van hun keuze voor Israels vijanden nog wel ondervinden. Want naast de zegen die er beloofd wordt aan degenen die Israel zegenen is er ook de vervloeking (‘Ik zal vervloeken die u vervloeken’) aan diegenen die Israel met hun leugens belasteren.

    Like

Reacties zijn gesloten.