Palestijnse messentrekkers laten andermaal een spoor van bloed en geweld achter

gush2Gush Etzion, vrijdag 18 maart 2016. Palestijnse terreuraanslag voorkomen [beeldbron: Yishai Abergil/TPS]

Laatst bijgewerkt: zondag, 20 maart om 06u26'

♦ Zaterdagavond 19 maart na het einde van de sabbat wierpen Arabische terroristen enkele brandbommen naar de Beit Orot yeshiva nabij de Olijfberg in Jeruzalem. Omstreeks 20u30 locale tijd – en onder het onvermijdelijk roepen van “Allahu Akhbar”, het codewoord voor Jodenmoord in de PA – wierpen zij een dozijn Molotov coctails naar de yeshiva. Niemand werd gewond in de aanslag hoewel op de beelden duidelijk te zien is hoe een van de Arabische schoelies klaarblijkelijk zijn eigen voet in brand stak tijdens het gooien van een brandbom.

♦ Eerder op zaterdagochtend, sabbat voor prakizerende gelovige Joden, vond er opnieuw een steekpartij plaats. Een Palestijnse tiener viel een 20-jarige agent van de grenspolitie aan. De agent werd verscheidene malen met een mes gestoken.

De feiten vonden plaats aan het checkpoint aan de Tombe van de Patriarchen in Hebron. Een 17-jarige Palestijn naderde het controlepunt en de agenten vroegen hem om zich te identificeren, waarop de terrorist een mes bovenhaalde en de agenten aanviel waarbij een agent gewond raakte. De terrorist werd door een andere agent doodgeschoten. De gewonde agent werd voor verzorging opgenomen in het Shaare Zedek hospitaal in Jeruzalem.


hate-palest3Vrijdagnamiddag is traditioneel een kritieke periode voor achteloze Israëlische voorbijgangers en toeristen door de feitelijke dreiging van terreuraanslagen en aanvallen. Elke vrijdagmiddag gaan duizenden jonge Palestijnse moslims en moslimas voor het vrijdaggebed naar hun locale moskee. Daar worden zij door hun imam, vrienden en familieleden volgepropt met de nodige porties Jodenhaat en haat jegens Israël. Vele gefrusteerde moslims raken hierdoor snel boven hun theewater met alle gevolgen vandien. Ook gisteren vrijdag was het weer van dattum.

♦ Vrijdagnamiddag, 18 maart 2016, iets na 15u00 locale tijd, stopte een wagen aan het drukke wegkruispunt van Gush Etzion (plaatje bovenaan). Een Arabische vrouwelijke terroriste sprong uit de auto, haalde een mes tevoorschijn en liep op enkele soldaten toe.

messentrekkerHaar intenties waren duidelijk. Zij werd meteen onder vuur genomen en definitief uitgeschakeld door een soldaat en een burger, vooraleer zij iemand kon verwonden. Twee andere terroristen die met de aanslag waren verbonden, werden eveneens opgepakt. Een Arabier die de aanslag filmde werd eveneens gearresteerd op verdenking dat hij de aanslag filmde met voorkennis.

♦ Even voordien, eveneens op vrijdagnamiddag, slaagden een IDF-soldaat en politieagent erin om een terreuraanslag te voorkomen aan de ingang van het industriegebied van Sha’ar Binyamin in Samaria, ten noorden van Jeruzalem.

IDF-soldaten merkten twee Arabische jongeren op die uit een auto stapten met nummerplaten van de Palestijnse Autoriteit. De jongeren gedroegen zich redelijk verdacht en de soldaten besloten hen te checken. Toen zij hen fouilleerden troffen zij enkele messen aan. De twee werden onmiddellijk gearresteerd en voor ondervraging naar het politiestation van Binyamin gevoerd. Politie en soldaten gingen verder op zoek naar de auto die het tweetal daar had afgezet.

Ook afgelopen week bleef het vrij onrustig.

♦ Donderdagnamiddag, 17 maart ’16 vond een andere steekpoging plaats aan het gekende Achim Yisrael winkelcentrum in het industriegebied van Talpiot, ten zuidoosten van Jeruzalem. Een 25-jarige man kreeg verscheidene steekwonden in het aangezicht en het hoofd en werd voor verzorging overgebracht naar het Hadassah Ein Kerem hospitaal in de hoofdstad. Verscheidene andere mensen werden in shocktoestand eveneens naar het hospitaal gebracht. De dader slaagde erin te ontkomen.

femaleIDF♦ Eerder, eveneens op donderdag, werd een vrouwelijke soldaat (plaatje rechts) van het IDF door Arabische terroristen aangevallen nabij Ariel in Samaria. Omstreeks 11u15 locale tijd, stond een soldate te wachten aan de bushalte aan de weg Route 5 nabij Ariel toen zij werd aangevallen door twee Arabieren.

Eén van de terroristen stak haar met een mes in de keel en liet haar bloedend achter. Andere soldaten in de buurt beantwoorden snel het geweld en schoten beide aanvallers dood. De gewonde soldate werd overgebracht naar het Beilinson Hospitaal en verkeert niet meer in levensgevaar.

♦ Op woensdagchtend, 16 maart ’16, slaagden grenspolitie aan de controlepost van de Shuafat wijk in Jeruzalem erin om een terreuraanslag te voorkomen. De politie officieren zagen hoe een 14-jarige Palestijn over de afsluiting trachtte te klimmen aan de ingang van de wijk in een poging om naar het centrum van de hoofdstad te gaan. Enkele soldaten arresteerden hem en vonden een mes op zijn lichaam (plaatje hieronder). De jongere werd voor ondervraging opgepakt en konden aldus verder onheil voorkomen.

mesPalest02

Advertenties