Drie Israëliërs vermoord tijdens bomaanslag in Turkije, elf anderen gewond

istanboel2

Drie Israëliërs werden vandaag  19 maart ’16, zaterdagvoormiddag omstreeks 11u00 locale tijd, gedood tijdens een bomaanslag in een belangrijkse winkelstraat in Istanboel, Turkije. Elf andere Israëliërs, waaronder zes Arabische Israëliërs, werden gewond waarvan zeker twee ernstig. Een zestal andere Israëliërs worden nog vermist.

De slachtoffers die omkwamen zijn Simha Siman Demri (60 jaar), Yonathan Suher (40 jr.) en Avraham Goldman (70 jr. Israël zendt vandaag nog twee vliegtuigen om de gewonden snel te repatriëren.

De aanslag werd uitgevoerd toen een zelfmoordbommenlegger zichzelf opblies. De aanslag werd tot nog toe niet opgeëist maar de Turkse autoriteiten wijzen met de vinger naar ISIS (Daesh). De dader, de 33-jarige Savas Yildiz, zou naar verluidt banden hebben met Islamitische Staat.

Later meer…!

Advertenties