Palestijnse Arabieren werken zonder bouwvergunning aan nieuwe moskee in Jeruzalem

kidmat-zionOp de voorgrond links de ‘nederzetting’ Kidmat Zion in de Arabische wijk van Abu Dis in Jeruzalem; bovenaan een deel van de veiligheidsmuur die de Arabische terroristen de toegang tot Israël’s hoofdstad bemoeilijkt. [beeldbron: Peace Now]

The Jewish Press berichtte donderdag 17 maart ’16 dat scouts van de Regavim beweging de voorbije week in Jeruzalem een plaats ontdekten waar illegale constructiewerken werden uitgevoerd. Het gaat om de bouw van een moskee (plaatje onderaan) in de wijk van Kidmat Zion (Abu Dis) waarvoor geen bouwvergunning werd aangevraagd .

De scouts documenteerden de constructie, markeerden de plek ervan op een kaart en schreef op woensdag laatsleden een brief aan Nir Barkat, de burgemeester van Jeruzalem, met de vraag om de werken onmiddellijk stil te leggen en een verdere schending van de bouwwetten ongedaan te maken.

Boaz AraziDe bewuste brief, met als titel “Constructie van illegale moskee nabij de wijk Kidmat Zion – Eis tot inspectie en ordehandhaving“, die werd geschreven door advocaat Boaz Arazi (plaatje rechts), werd naar burgemeester Barkat verzonden evenals naar het diensthoofd van de Inspectiedienst voor Nationale Bouwwerken. Na vermelding van de precieze locatie van de illegale constructie, stelde Arazi voor dat onmiddellijk actie zou worden ondernomen tegen deze structuur vooraleer de eigenaars de nieuwe moskee zouden betrekken.

“Ervaringen uit het verleden hebben ons geleerd dat hoe meer tijd erover gaat vooraleer er daadwerkelijk wordt ingegrepen, hoe meer de overtreders hun greep op het gebouw verstevigen. De overtreders verwijderen is gemakkelijker wanneer dat gebeurt aan het begin van het proces,” schreef advocaat Boaz Arazi.

Hij merkte op dat eens de Arabische eigenaars hun intrek nemen in de moskee, dit onvermijdelijk zal leiden tot een onnodige, langdurige en kostbare procedure en dat uitzetting in de toekomst zal resulteren in het berokkenen van schade aan de Israëlische ordediensten en voor slechte publiciteit zal zorgen in de hele wereld.

Arazi herinnerde de burgemeester eraan dat hij belast is met de handhaving van de wet en de constructie in Jeruzalem en dat het zijn verantwoordelijkheid is om het probleem op te lossen, met name om de indringers er meteen weer uit te gooien, de illegale structuur gelijk met de grond te maken en een open strafrechtelijke procedure op te starten tegen de overtreders.

Illegale-moskeeIllegale moskee in aanbouw in Kidmat Zion [beeldbron: Regavim]

Advertenties