Volgende week in de bioscoop: Israël’s actrice Gal Gadot als Wonder Woman in Batman vs Superman

gal-gadot
Vanaf volgende week 23 maart 2016 is wereldwijd in de filmzalen de langverwachte actie/avonturenfilm Batman vs. Superman: Dawn of Justice te zien. Opmerkelijk is de rol van de Israëlische actrice Gal Gadot die hier de rol van Wonder Woman speelt. Wonder Woman is een fictieve superheldin uit de strips van DC Comics.

Gadot zal hier schitteren naast Ben Affleck (als Batman) en Henry Cavill (als Superman). Momenteel draait zij een soort sequel op deze film waar zij opnieuw schittert, maar deze keer aan de zijde van acteur Chris Pine in de film getiteld…. juist: Wonder Woman natuurlijk! Maar dat wordt nog wachten tot 23 juni 2017 vooraleer die in de bioscopen draait.

Gal GadPaul-Walker-Co-Star-Gal-Gadot-Castot is in de Verenigde Staten het best bekend voor haar rol van Gisele Harrabo in de laatste drie Fast and Furious films, waarin ze optrad aan de zijde van de acteurs Vin Diesel en vooral Paul Walker (plaatje rechts Gadot en Walker), die helaas op 30 november ’13 omkwam in een zwaar auto ongeval in Californië. In 2010 speelde zij aan de zijde van Tom Cruise en Cameron Diaz in de actie komedie Knight and Day.

“Wonder Woman is aantoonbaar een van de meest krachtige vrouwelijke personages aller tijden en een favoriet bij de fans in het DC Universum,” zei Zack Snyder die deze film regisseert in een persverklaring. “Niet alleen is Gal een geweldige actrice, maar ze heeft ook die magische kwaliteit die haar perfect voor de rol maakt. We kijken ernaar uit om het publiek Gal Gadot te laten ontdekken in de eerste langspeelfilm van de incarnatie van dit geliefde personage,” voegde hij eraan toe.

Misschien kunnen we Wonder Woman na haar verschijnen in de film, vragen om even in de gauwte het Palestijns-Israëlisch conflict op te lossen. Alhoewel ik vrees dat dergelijk wonder zelfs haar magische krachten te boven gaat. Daar is echt wel een héél groot wonder voor nodig. 😉

Hoewel, Gal Gadot diende tenslotte toch twee jaar in het Israëlische leger (IDF) als ‘combat instructor‘, waarover ze in een interview met MailOnline zei: “Het leger was geen zware opgave voor mij. Het leger gaf mij een goede training voor Hollywood.”

Gal Gadot, als Miss Israël 2004
datzelfde jaar dingde ze nog mee voor Miss Universe 2004,
maar kon zich helaas niet plaatsen voor de eindronde
missisrael2004galgadot