Israëlische ambassadeur bij de VN haalt uit naar de Commissie voor Mensenrechten

Ambassador Eviatar Manor addresses the UN Human Rights Council

Eviatar Manor (plaatje hierboven), de ambassadeur van de permanente vertegenwoordiging van Israël aan de Verenigde Naties in Genève, beschuldigde deze week de VN-mensenrechtencommissie ervan dat deze blind en constant Israël als voorbeeld zou nemen. Manor noemde dit gedrag een “mentale stoornis” en zei dat de commissie “dringend psychologische behandeling” nodig zou hebben.

assad3abDe ambassadeur sprak voor de commissie, die afgelopen weekend over haar jaarrapport discussieerde. Hij beschuldigde haar ervan verdraaide prioriteiten te hebben, want er zouden zes rapporten en vijf resoluties, die Israël veroordelen, besproken worden, terwijl andere in het jaarrapport genoemde landen in het Midden-Oosten gewoon genegeerd werden.

Manor citeerde in zijn toespraak de uitspraak van de hoge commissaris van de VN voor de mensenrechten, Zeid Ra´ad Al Hussein, en benadrukte:

“De mensenrechtencommissie zou de prioriteit moeten leggen op 4,8 miljoen Syrische vluchtelingen. 13,8 miljoen Syriërs, Irakezen en Jemenieten zijn ontheemd. 7,6 miljoen mensen in Jemen hebben geen gegarandeerde levensmiddelenvoorziening en 14 miljoen mensen hebben geen geneeskundige verzorging. In Syrië werden sinds januari 2016 tientallen ziekenhuizen gebombardeerd.

En dan gaat de commissie bij elkaar zitten om te discussiëren of vijf of zes resoluties tegen Israël? Dat is een schande en een complete veronachtzaming van de mensenrechten van miljoenen. Ik stel voor dat men zich met dezelfde hysterie bezighoudt met deze mensen als men zich eenzijdig met Israël bezighoudt!

door NAI Redaktion


In een vertaling uit het Duits door E.J. Bron van een artikel op Israel Heute van 15 maart 2016.
bron-logo