Onverwacht natuurlijk fenomeen aan Gazaanse grens bedreigt Israël’s veiligheid: tarwe !

wheat3
Het Israëlische leger [IDF] heeft te kampen met een nieuw en ongewoon obstakel dat het zicht belemmert om de bouw van aanvalstunnels door Hamas afdoende te controleren en eventueel te bestrijden, berichtte aldus de hebreeuwstalige nieuwssite Walla op dinsdag 15 maart ’16.

Naast andere kwesties die te maken hebben in het voorkomen dat de terroristische organisatie Hamas die de Gazastrook controleert, nieuwe aanvalstunnels uitgraaft en andere eerder verwoeste tunnels heropbouwt die naar Israël leiden, uiteraard met het expliciete doel om Joden te ontvoeren en of te vermoorden, is onlangs een nieuwe en onwaarschijnlijke hindernis opgedoken: tarwe velden in het zuiden van Israël.

tarwe2Volgens Walla heeft de uitzonderlijk zware regenval in de westelijke Negev van deze winter, die naar verluidt 30 procent hoger was dan de vorige winter, ervoor gezorgd dat de tarwe op de landbouwgronden explosief gegroeid is.

Buiten alle verwachting is de tarwe in dat gebied dermate opgeschoten – op sommige plaatsen meer dan een meter hoog – zodat deze tarwe thans het zicht verhindert op het veiligheidshekken dat zich bevindt tussen Israël en Gaza.

Bronnen bij het IDF vertelden aan Walla dat dit natuurlijk verschijnsel voor de legerpatrouilles een serieus probleem vormt – een achilleshiel als het ware – en het afdoende monitoren van de activiteiten van Hamas verhindert.

Volgens dezelfde bronnen bezorgt de tarwe een prima bescherming voor de operatieven om tunnelschachten te openen zonder het gevaar om ontdekt te worden, omdat het zicht beperkt wordt voor de Israëlische soldaten en bewakingscamera’s. Dit fenomeen kan nog een probleem blijven tot mei, wanneer de tarwe geoogst wordt.

Intussen, volgens Walla, loopt nog steeds een onderzoek naar een incident dat zich afspeelde eind vorige maand, waarbij drie Palestijnen vanuit Gaza Israël infiltreerden gekleed in legerjassen – waaruit bleek dat hun vermogen om illegaal Israël dermate ver binnen te dringen, nog vóór ze konden aangehouden worden als gevolg van de extreem hoog opgeschoten tarwe in combinatie met de mist.

De Al-Quds Brigades, het moordcommandao van de Palestijnse terreurgroep Islamitische Jihad (PIJ), is er alvast klaar voor, getuige hun strooien camouflagepakken. Hieronder Al-Quds op training in Gaza, 21 april 2010 [beeldbron: Pal Today]

al_quds_brigade03a

al_quds_brigade12a

al_quds_brigade15a