Opnieuw enkele tunnelgravers in de Gazastrook bedolven onder het zand

tunnelIsrael2Tja, wat zou de oorzaak kunnen zijn van de instorting? Wat denk je? Is het cement dat zo gul aan Gaza wordt gedoneerd door die westerse onnozelaars misschien van slechte kwaliteit? – “Dat weet ik niet hoor… Misschien heeft Israël wel de samenstelling van het cement veranderd?” [beeldbron: cartoon van Shlomo Cohen in Israel Hayom]

Op zaterdag 12 maart ’16 werd het stoffelijk overschot teruggevonden van Fadi Abu Dan, een Gazaanse tunnelgraver, volgens het Palestijnse persagentschap Ma’an News is hij afkomstig uit Khan Younis.

Overduidelijk een “arbeidsongeval” lijkt me 😉

Ongetwijfeld zal zijn naam binnenkort toegevoegd worden aan de lijst martelaren “vermoord door Israël in de eeuwigdurende strijd tegen de bezetter.” Als bovendien zou blijken dat Fadi minderjarig is, wat nog beter is voor de Palestijnse propaganda, kan Fadi Abu Dan toegevoegd worden aan de lijst “vermoorde kinderen door de bezetter“. Zo herkennen wij de doortrapte leugenaars van Hamas dan weer.

Twee dagen eerder, donderdag 10 maart, werden 7 Palestijnse tunnelgravers bedolven toen onverwacht een tunnel instortte. Vijf van hen konden gered worden maar twee anderen bleven vermist.

Update: Nadat op zaterdag Fadi Abu Dan werd uitgegraven werd intussen op zondag 13 maart ook het lichaam van de tweede vermiste Gazaan teruggevonden, berichtte aldus The Daily Star. Het zou gaan om Mohammed Abbas uit Rafah, info die ook bevestigd werd door het Hamas ministerie van Binnenlandse Zaken.

Nauwelijks een week terug raakte een tunnelgraver bedolven. Het Hamas ministerie voor Gezondheid identificeerde de terrorist als de 31-jarige Mohammed Mussa al-Astal. Aldus lijkt een nieuwe reeks van dodelijke ongelukken ingezet in de smokkeltunnels van Hamas na een pauze van bijna een maand. In februari werden op korte tijd ca. 11 Gazanen gedood door instortingen bij het uitgraven van tunnels, cijfer dat ook wordt bevestigd door het Palestijnse persagentschap Ma’an News Agency. Het ging in bijna alle gevallen om Hamas militieleden.

Een maand geleden kwam een Palestijnse ‘arbeider’ om het leven toen een smokkeltunnel tussen Egypte en de Gazastrook instortte, berichtte het Palestijnse persagentschap Ma’an News. Het ging om een 24-jarige Palestijn afkomstig uit het dorp Khirbet al-Aadas ten noorden van Rafah. Een dag later, 9 februari werd een terrorist van de Qassam Brigades, het moordcommando van Hamas, bij een soortgelijk incident gedood. Het ging hier om de 27-jarige Marwan Barham Marouf uit Khan Younis.

Plaatje hieronder: Op woensdag 24 februari 2016 kondigde Iran aan dat het duizenden dollars doneert aan Palestijnse terreur tegen Israël. Niét aan Hamas maar aan de respectievelijke moordcommando’s die de tunnels uitgraven zoals de Al-Qassam Brigades (Hamas) en hieronder een lid van de Al-Quds  Brigades (Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ).

PIJ-tunnels3