Palestijnse golf van terreur en geweld liep afgelopen weekeind verder

Road_cartoon02Arabische cartoon: Palestijnse ‘Auto Intifada’. Drie Joden maken zich uit de voeten wanneer een Palestijn hen wil rammen met zijn auto. De prent verscheen op de officiele Facebookpagina van Al-Fatah, de politieke factie van ‘gematigd’ terroristenleider Mahmoud Abbas. Ook Palestijnse liedjes zoals “Rijdt over die 2-maanden oude baby” en “Voor Al Aqsa zullen we de kolonisten omver rijden” doen het nog steeds erg goed in de Palestijnse gebieden.

Palestijnse golf van terreur en geweld afgelopen weekeind

♦ Deze maandagochtend (14 maart) omstreeks 6u45 locale tijd, hebben twee Arabische terroristen aan een populaire lifters stopplaats in Kyriat Arba nabij Hebron, Judea, getracht om met hun auto soldaten en burgers omver te rijden.

wapensDe terroristen haalden meteen hun wapens boven, een pistool en een zelfgemaakt geweer (plaatje rechts), en openden het vuur op de omstanders. Echter, de aanvallers slaagden uiteindelijk niet in hun opzet om ernstige gewonden te maken en werden ter plaatse doodgeschoten door soldaten die terugvuurden. Een soldaat raakte licht gewond tijdens deze aanval en werd nadien overgebracht naar Jeruzalem’s Sha’arei Tzedek Hospitaal.

Het Palestijnse Ministerie voor Volksgezondheid identificeerde de Palestijnse terroristen als Qasem Farid Jaber en Ameer Fuad al-Junaidi afkomstig uit Hebron.

♦ Nauwelijks 20 minuten na deze aanval trachtte een andere Palestijnse terrorist deze maandagochtend (14 maart) met zijn auto  in te rijden op Israëliërs op precies dezelfde locatie. Opnieuw raakte een Israëlische soldaat gewond, een officier van het IDF, die naar het hospitaal werd overgebracht voor verzorging. Twee andere soldaten werden eveneens gewond, wellicht door verdwaalde kogels. Zij werden eveneens opgenomen voor medische verzorging.

Ook deze Palestijnse dader werd ter plaatse doodgeschoten. De Palestijnse terrorist werd later geïdentificeerd als de 18-jarige Yousef Mustafa Tarayra afkomstig uit Bani Naim ten oosten van Hebron. In zijn auto werden nadien enkele messen aangetroffen.

Enkele uren na deze twee opeenvolgende aanvallen drongen Israëlische soldaten binnen in de huizen van de eerste aanvallers, Qassem Jaber en al-Junaidi. Soldaten sloten ook de hoofdingang af van het dorp Bani Naim village, waar de derde Palestijnse terrorist had gewoond.

♦ Afgelopen vrijdag (11 maart) werden twee soldaten van het IDF gewond toen zij onder vuur werden genomen aan een militaire controlepost op Route 443, nabij Beit Horon in de regio van Binyamin, Samaria. Volgens de eerste berichten zou een Palestijnse Arabische terrorist aan de controlepost vanuit zijn auto het vuur geopend hebben. De twee soldaten werden licht gewond en overgebracht voor verzorging naar  het Shaarei Tzedek Hospitaal in Jeruzalem. De dader kon wegvluchten en wordt opgespoord.

♦ Eerder op vrijdag werd een 29-jarige chassidische man aangevallen door een Arabische terrorist aan de Jaffa Poort in de Oude Stad van Jeruzalem. Het slachtoffer werd met een mes meerdere malen in zijn bovenlichaam gestoken. Het slachtoffer kreeg de eerste zorgen toegediend door paramedici van Magen David Adom (MDA) en overgebracht naar een hospitaal.

♦ Eveneens op vrijdag gooide een Arabisch terrorist een explosief naar een voorbij rijdende Israëlische auto nabij Otniel in de zuidelijke Hebron heuvels van Judea. De gemaskerde terrorist wachtte langsheen de weg en gooide een geïmproviseerde pijpbom, die explodeerde amper een seconde nadat een auto voorbij reed. De vrouwelijke chauffeur kwam er gelukkig enkel met de schrik vanaf maar haar auto werd licht beschadigd door de bom.

♦ In de nacht van zaterdag op zondag (12/13 maart) deden agenten van Shin Bet (Israël’s Veiligheids Agentschap) samen met IDF-soldaten van Menashe Regionale Brigade, een inval in een wapenopslagplaats in het Arabische dorp Ya’bad, nabij Jenin in het noorden van Samaria. Bij de inval werden 15 geïmproviseerde aanvalswapens gevonden. De succesvolle operatie maakt deel uit van een nog steeds aan de gang zijnde contra-terrorisme gemeenschappelijke operatie van Shin Bet en het IDF in Samaria. Zie beelden hieronder:

Video: IDF valt wapenfabriek binnen in Jenin