Gaat Israël akkoord met de BDS dat Joden niet in Judea mogen wonen? [Giulio Meotti]

BDS3Giulio Meotti: “De pre- of post-1967 lijnen zijn slechts een alibi. Een van de symbolen en beelden van de BDS toont heel ‘Palestina’, voor en na de Zesdaagse oorlog, omringd met prikkeldraad, alsof heel Israël één enkele nederzetting is die moet ontmanteld worden.

Gaat Israël akkoord met de BDS dat Joden niet in Judea mogen wonen? Daar lijkt het zeker op in het ministerie van buitenlandse zaken en als we kijken hoe de bedrijven in Judea en Samaria reageren.

Het Israëlisch cosmetisch bedrijf Ahava Dead Sea verhuist haar fabriek van Mitzpe Shalem naar een gebied nabij de kibboets van Ein Gedi. De verhuizing is bedoeld om de moeilijkheden en de schade die het bedrijf leed door de BDS te temperen. De relocatie van Ahava is een grote overwinning voor de beweging om de staat Israël te boycotten.

apartheid-abbas2Enkele dagen voor de verhuis, kondigde Sodastream het ontslag aan van al haar 600  Palestijnse Arabische arbeiders nadat het bedrijf verhuisde naar het zuiden van Israël (Sodastream was voordien gevestigd in Mishor Adumim in Judea).

Agrexco werd eveneens geboycot en gesloten omdat het bedrijf enkele boederijen had in de vallei van de Jordaan en in Tekoa, een ‘nederzetting’ aan de rand van de woestijn van Judea.

En de lijst van BDS’ overwinningen stopt hier niet. Het betrekt hierin Europese pensioenfondsen, commerciële winkels en politieke organen. Elke dag besluit ergens in Europa een supermarkt om goederen afkomstig uit Israël uit haar rekken te verwijderen, zodat het label ‘Made in Israel’ steeds meer begint te lijken op een gele ster, een stigma, een schande.

Wanneer gaat Israël wakker worden? De inschikkelijkheid van het Israëlische etablissement ten aanzien van de BDS, in het bijzonder aan het Buitenland Ministerie, heeft misschien wel een verschrikkelijke verklaring: Israel’s middenstroom stemt in met de BDS dat de Joden niet in Judea mogen zijn en het verzet zich niet tegen de inspanningen van de BDS die Israël en de Joden wil laten bloeden.

Spreek met een Israëlische ambtenaar van het Buitenland Ministerie en je zal twee belangrijke en afschuwelijke indrukken krijgen: BDS is een marginaal fenomeen en Israël zou in de eerste plaats niet in Judea mogen zijn.

En zelfs de voorstanders van de aanwezigheid  van Israëlische bedrijven in Judea en Samaria verrechtvaardigen dit enkel vanwege de kansen op een baan die de Palestijnse Arabische burgers wordt gegeven.

Het is de verkeerde strategie: Israël zou moeten benadrukken het het recht heeft om te werken en leven in het Bijbelse hartland en dat daar geen ‘bezetting’ is.

De pre- of post-1967 lijnen zijn slechts een alibi. Een van de symbolen en beelden van de BDS toont heel ‘Palestina’, voor en na de Zesdaagse oorlog, omringd met prikkeldraad, alsof heel Israël een enkele nederzetting is die moet ontmanteld worden.

Wakker worden Israël!

door Giulio Meotti


in een vertaling van Brabosh.com van een artikel in Arutz Sheva [INN] van 12 maart 2016


meotti-boekDe auteur Giulio Meotti, een Italiaanse journalist verbonden aan het dagblad Il Foglio, schrijft een twee-wekelijkse kolom voor Arutz Sheva. Zijn artikels verschijnen om de regelmaat in verscheidene publicaties zoals The Wall Street Journal, Frontpage, Commentary e.a.

Hij is de auteur van het bekende boek “A New Shoah” (2008), waarin een onderzoek werd gedaan naar de persoonlijke verhalen van Israël’s slachtoffers van de terreur, gepubliceerd bij uitgeverij Encounter. Onlangs publiceerde hij een nieuw boek omtrent het Vaticaan en Israël onder de titel “The Vatican Against Israel: J’accuse” (2013) uitgebracht bij Mantua Books. Lees hier een interview met de auteur omtrent zijn laatste boek.