Palestijnen herdachten op Vrouwendag 2016 de terroriste Dalal Mughrabi +video

PA TV presents terrorist who led killing of 37 Israelis, Dalal Mughrabi, ‎as role model

Ook in de Palestijnse gebieden werd de Internationale Vrouwendag 2016 gevierd, maar zoals elk jaar het geval is ook nu weer op een wel hoogst bedenkelijke wijze. Opnieuw werd de terroriste Dalal Mughrabi naar voren geschoven als rolmodel voor alle Palestijnse vrouwen. Dalal Mughrabi voerde in 1978 één van de meest dodelijke aanslagen uit in de geschiedenis van Israël, gekend als de Coastal ‎Road massacre.

Op 11 maart 1978 (gisteren exact 38 jaar geleden) kaapte Dalal Mughrabi, samen een een dozijn andere terroristen van Al Fatah (tegenwoordig voorgezeten door de ‘gematigde’ Palestijnse leider Mahmoud Abbas),  op de kustweg een touringcar. De terreurgroep van Al Fatah bestookte de bus met zware geweren en granaten en stak ze daarna in brand, waarbij uiteindelijk 37 burgers werden gedood, waaronder 12 kinderen, en verwondde nog eens 70 anderen.

Op de Palestijnse nationale omroep [PA-TV van de Palestijnse Autoriteit] werd op 7 maart 2016 de volgende reportage uitgezonden, gedocumenteerd en vertaald door het onschatbare mediakanaal en website van Palestinian Media Watch [PMW]:

Vrouwendag in Gaza

Viering van de Int. Vrouwendag in Gaza

TV-Reporter: “Zuster Alia, de Palestijnse vrouw in de Libanese vluchtelingenkampen was partner van haar man in de strijd. Wat is de betekenis van deze [Internationale Vrouwen] Dag voor haar?”

Alia Zamzam, directrice van de Algemene Associatie voor Vrouwenzaken in Tyre, Libanon:

“De vrouw is inderdaad de partner van haar echtgenoot en volgt zijn pad. Zij voert een missie uit en als hij strijdt, strijden wij ook. Zusterstrijders van dit vluchtelingenkamp zijn gestorven als martelaressen. Wij brengen eerbetoon aan Dalal Mughrabi…

Dalal Mughrabi ‎is ‎ één van de zusterstijders en het moet gezegd worden dat zij het pad effende voor de zusters zodat ze kunnen doorzetten. Zij was een bron van trots voor de Palestijnse vrouwen.”

TV-reporter: “Ja, op deze dag moeten wij Dalal Mughrabi herinneren, dat Allah genade mag hebben met haar.”

11 maart 1978. Reddingswerkers doorzoeken de uitgebrande bus naar stoffelijke resten
coastel