Marco Rubio: Op dit ogenblik is geen vredesakkoord mogelijk met de Palestijnen +video

“There Is No Deal To Be Made With Israel’s Enemies”
Marco Rubio, kandidaat voor de Republikeinen

Tijdens de voorafgaande verkiezingen voor de presidentskandaten (preliminaries) bij de Democratische en de Republikeinse partijen is het maar best om de nodige sceptis te bewaren. Want zoals overal ter wereld wel het geval is, weet je nooit of wat kandidaten tijdens verkiezingsperiodes beweren ook zal gevalideerd en uitgevoerd worden eens ze effectief verkozen worden.

Een gekend voorbeeld is hoe Barack Obama in 2008 beweerde dat “Jeruzalem de hoofdstad is van Israël en ongedeeld moet blijven”, hij nadat hij een half jaar later in januari 2009 president werd, precies het tegenovergestelde is gaan verdedigen en Jeruzalem tot de nieuwe hoofstad van een Palestijnse staat wil maken.

Maar als het goed “klinkt” zeggen we het ook. Aan de Universiteit van Miami, Florida, werd op vrijdag 11 maart een door CNN georganiseerd debat gehouden tussen de verschillende Republikeinse presidentskandidaten Marco Rubio, John Kasich, Ted Cruz en Donald Trump met als moderator Jack Tapper. Nadien moesten zij vragen beantwoorden van journalisten.

Op de vraag van Hugh Hewitt, journalist voor Salem’s Radio, “Of zij het eens zijn met de bewering van Israël dat de Palestijnse Autoriteit aanzet tot de escalatie van het geweld”, antwoorde Marco Rubio het volgende:

Well, that’s undeniable. First of all, they’ve said, they’ve encouraged people to do so. And you’ve seen the speeches of the Palestinian Authority president how glorious this is that they’re doing these sorts of things. But let me go back for a moment. The policy Donald has outlined, I don’t know if he realizes, is an anti-Israeli policy. Maybe that’s not your intent but here’s why it is an anti-Israeli policy. There is no peace deal possible with the Palestinians at this moment. There just isn’t. Because there’s no one to negotiate with.

The Palestinian Authority is not interested in a serious deal and they are now in union with Hamas, an organization whose specific purpose is the destruction of the Jewish state. Every time that Israel has turned over territory of any kind, be as in Gaza, or now in Judea and Sumaria, it is used as a launching pad to attack Israel. And that’s what will happen again. These groups are not interested in a deal with Israel. What they are interested in is ultimately removing the Jewish state and occupying its entire territory. So maybe in 30 years the conditions will exist, but they do not exist now.

vredesvoorstel

Advertenties