Kontorovich over ‘Israël’s grenzen en nederzettingen en het Internationaal Recht’ +video

International Law Issues in the Israeli/Palestinian Conflict, with Eugene Kontorovich

De meeste mensen over de hele wereld (met inbegrip van de VN, de VS en de Europese Unie) houden zich stevig vast aan en verbreiden met veel overtuiging de zienswijze dat Israël’s bouw van woningen en infrastructuren in Judea & Samaria (aka de West Bank) “illegaal” zijn en in strijd met het internationaal recht.

Jarenlang heeft deze fictieve bewering een wilde campagne gevoed van ophitsing, boycot en het voeren van rechtzaken tegen Israël, gebaseerd op  de mythe dat de Joden wettelijk niet het recht hebben om te leven of hun huizen te bouwen op de door de Palestijnen opgeëiste gronden en gebieden op de Westelijke Jordaanoever, de Golan en in Oost-Jeruzalem. Maar de waarheid is dat Israël helemaal geen onwettige bezettende macht is en zeker niet volgens om het even welke bindende internationale wetten.

Eugene Kontorovich, een professor in Recht aan de Northwestern Universiteit van Chicago (VS), een toonaangevende expert in grondwettelijk recht, internationaal recht en de intersectie van recht en economie, geeft momenteel een reeks voordrachten aan universiteiten en colleges om uit leggen hoe en ander precies in elkaar zit.

Bij de video: In de Maxwell School aan de Universiteit van Syracuse (in de staat New York) hield Kontorovich op 3 maart 2016  een goed gedocumenteerde uiteenzetting omtrent Israël’s grenzen en ‘nederzettingen’  volgens het internationaal recht. De 50 minuten durende video hierboven (in het Engels) beantwoordt een hele reeks vragen. Op de website van Legal Insurrection wordt uitgebreid ingegaan op deze voordracht.

it-becomes-palestine2

Advertenties