Gitaarheld Montgomery die Palestijnse terrorist half KO sloeg, heeft weer nieuwe gitaar

monty01Yishay Montgomery – de ‘Gitaarheld van Jaffa’

De Israëliër Yishay Montgomery, die op het strand van Tel Aviv een Palestijnse terrorist met zijn gitaar een flinke dreun verkocht en daarbij zijn gitaar zwaar beschadigde, heeft weer een nieuwe gitaar.

Dinsdag, 8 maart ’16 was weer een bloedige dag in Israël (en ook nog eens de dag nadien). In Tel Aviv-Jaffa trok de 22-jarige Bashar Masalha afkomstig uit Qalqilya, een spoor van bloed. Met een slagersmes viel hij willekeurige wandelaars aan waarbij hij een Amerikaanse 29-jarige toerist vermoordde, Taylor Force een veteraan van het Amerikaans leger, en elf anderen verwondde in het havengebied van Jaffa.

Een terrorist, een illegale inwoner die afkomstig was van ergens in de Palestijnse gebieden,  kwam hier naar Jaffa om een raid te voeren… op het wandelpad langsheen het strand,” vertelde Ron Huldai, burgemeester van Tel Aviv op de Leger Radio.

Op dat ogenblik dat de Palestijn zijn raid uitvoerde, zat de 26-jarige Yishay Montgomery (niet te verwarren met de beroemde jazz guitarist Wes Montgomery) aan het strand op zijn gitaar te spelen toen hij zag hoe de terrorist niets vermoedende wandelende toeristen op het wandelpad neerstak. Montgomery vertelde:

“Ik zat wat gitaar te spelen toen ik mensen in de straat hoorde gillen. Ik zag hoe een man met een mes naar me toeliep. Ik liep met mijn gitaar op hem toe en sloeg hem ermee op zijn hoofd. Hij was hiervan zo geschrokken dat hij niet meer wist wat te doen…”

Vervolgens zette de terrorist het op een lopen achterna gezeten door Montgomery, hem “Terroist!” naroepend. Andere toeschouwers zetten mee de achtervolging in en een beetje verder werd de de 22-jarige terrorst uit Qalqilyah, Bashar Masalha, door de politie doodgeschoten.

Sinds zijn heldhaftig optreden is Montgomery een echte internet sensatie geworden. Vrijwel meteen na de gebeurtenissen werd een fonds opgestart om geld in te zamelen om voor hem een nieuwe gitaar te kopen en met succes!

Hieronder is een stralende Montgomery te zien met zijn gloednieuwe 12-snaren gitaar, die hij kreeg van de gekende Israëlische rockgitarist Aviv Geffen.

monty02