Anti-Israëlgroepen willen weer Israël’s zeeblokkade doorbreken: Women’s Boat to Gaza

flotilla02

De Freedom Flotilla Coalition [FFC], een groep die in het verleden verscheidene initiatieven lanceerde om Israël’s legale zeeblokkade van Gaza te doorbreken, heeft opnieuw een ander ‘hulp’ flottielje aangekondigd, Flotilla IV, dat volledig zal bemand worden door vrouwen.

Israël’s zeeblokkade is volgens het internationaal recht volkomen legaal. De VN commisie publiceerde op 1 september 2011 met het Palmer Rapport haar conclusies, na het gekende débacle van de Mavi Marmara op 31 mei 2010 voor de Gazaanse kust: “De zeeblokkade werd opgelegd als wettige veiligheidsmaatregel om te verhinderen dat wapens overzee de Gazastrook binnen geraken en wordt toegepast conform de vereisten van de internationale wet.

‘Verzetsbeweging’
De anti-Israëlgroep koos de Internationale Vrouwendag die gisteren 9 maart in de vrije wereld werd gevierd om hun Women’s Boat to Gaza [WBG] project aan te kondigen.

WBG-logoWomen’s Boat to Gaza hoopt half september van dit jaar te vertrekken en plant om op hun route naar Gaza een aantal havens aan te doen langsheen de kusten van de Middellandse Zee om op 1 oktober 2016 aan te leggen in Gaza.

Het gisteren aangekondigde 4de Flotilla [WBG] zal gesteund worden door verschillende vrouwenorganisaties van over de hele wereld waaronder het Women’s Affairs Center (Gaza), The Coalition of Women for Peace (Israël) en organisaties in Spanje, Noorwegen, Mexico, de Verenigde Staten en Mexico.

Volgens WBG zullen een aantal opmerkelijke vrouwen deelnemen aan Flotilla IV. Het doel van de WBG is naar eigen zeggen om “de onmiskenbare bijdragen die werden gemaakt door Palestijnse vrouwen aan de verzetsbeweging” extra in de verf te zetten.

Hamas dat verschillende aanvalsoorlogen heeft gevoerd tegen Israël noemt zich ook altijd een Palestijnse ‘verzetsbeweging’ en het is dan ook meteen duidelijk wat de WBG met haar verklaring bedoelt: hand- en spandiensten te verlenen aan de ‘verzetsbeweging’ van Hamas, waarbij ‘verzetsbeweging’ synoniem staat voor terreur, bloed en geweld.

Nuttige idioten herhalen zichzelf
De laatste poging van de Freedom Flotilla Coalition (FFC) om Israël’s legale zeeblokkade te doorbreken en hun banden met Hamas en andere Palestijnse ‘verzetsbewegingen’ te verstevigen, dateert van vorig jaar  toen het Freedom Flotilla III koers zette richting Gaza die onder meer ook de voormalige Tunesische president Moncef Marzouki aan boord had.

Tussendoor zijn er verschillende pogingen geweest om Israël’s legale zeeblokkade te doorbreken. Hoewel ook Egypte een zeeblokkade van Gaza handhaaft werd daar nooit tegen geprotesteert, wat toch vragen oproept omtrent de ware aard van de FFC. Het feit dat al die flotilla’s zelden hulpgoederen aan boord hebben spreekt voor zichzelf.

Het eerste en wellicht meest beruchte flotilla is ongetwijfeld dat van de Mavia Marmara op 31 mei 2010.  Onder het mom van een vredevolle hulpactie vallen militanten van de Turkse aan Al Qaeda gelieerde ngo IHH Israëlische soldaten aan gewapend met ijzeren staven, messen en dolken wanneer die aan boord trachten te raken van de Mavi Marmara.

De Turkse terreurgroep IHH wilde met geweld de legale blokkade van Gaza doorbreken als politiek opstekertje voor het islamistisch Hamasregime. Achteraf zal blijken dat het door het IHH gekaapte passagiersschip geen hulpgoederen aan boord had.

Palestinians enjoy a day at the beach in Gaza CityEen dag in de “open gevangenis van Gaza” volgens uw media het “grootste concentratiekamp van de wereld” waar het leven nog “erger is dan destijds in het Getto van Warschau anno 1943″… ahum, tenminste dat beweren ze toch. Intussen amuseren de Gazaanse Palestijnen zich kostelijk op het strand van Gaza Stad te wachten totdat ze “bevrijd” worden. Nou ja, niet echt hoor… Hier een plaatje van 24 juni 2011 op het Gazaanse strand.