Bloedige reeks Palestijnse aanslagen gaat ook op woensdag 9 maart gewoon verder

violence2

Er lijkt voorlopig nog geen einde te komen aan de Palestijnse bloeddorst, die wordt gevoed door het door de Palestijnse Autoriteit gesponsorde systematisch ophitsen tot Jodenhaat en -moord.

Ook vandaag, woensdag 9 maart 2016, loopt de reeds geweldadige Palestijnse aanslagen na de bloedige reeks van gisteren tegen willekeurige Israëliërs verder.

Eén magere troost misschien: in vrijwel alle gevallen werden de Palestijnse terroristen gedood; zij komen niet meer terug. Het handvol daders dat hun aanslagen overleefde, werd veilig opgeborgen in een Israëlische cel in afwachting van het onderzoek – annex proces en straf.

Bij het plaatje bovenaan: Soldaten van het Israëlische leger hebben op woensdag een Palestijnse vrouw opgepakt die, gewapend met een mes,  inbrak in de Joodse gemeente Kedumim naast het Israëlische stadje Kfar Saba in Samaria (voorbij de Groene Lijn).  De vrouw sloop stiekem een huis in de Mitzpeh Yishai wijk van Kedumim binnen en bedreigde de bewoonster. Buren alarmeerden het IDF en de toegesnelde soldaten konden tijdig de Palestijnse terroriste tegen de grond gooiden en ontwapenen vooraleer ze iemand kon verwonden. De vrouw werd in de boeien geslagen en meegenomen voor verhoor op verdenking van poging tot moord. Deze poging tot moord volgde kort op een andere aanval met een mes die plaatsvond in het Arabische dorpje Al-Zawiya op ongeveer 15 kilometers ten Westen van Ariel. Soldaten konden de terrorist op tijd doodschieten vooraleer hij mensen kon verwonden.

♦ Een Israëlische man verkeert in kritieke toestand nadat hij deze ochtend werd neergeschoten vanuit een voorbij rijdende wagen. Twee Palestijnse terroristen openden vanuit het voertuig het vuur op de passagiers die uit de light rail tram stapten toen die halt hield aan de Nieuwe Poort van de Oude Stad van Jeruzalem. De twee daders,  Abd al-Malik Saleh abu Kharoub (19 jr.) en Muhammad Jamal al-Kalouti (21 jr.) beiden afkomstig uit de Arabische wijk Kafr Aqab in het oosten van Jeruzalem, werden ter plaatse doodgeschoten door de politie. De daders zouden waarschijnlijk dezelfde zijn geweest die eerder op woensdagochtend een aanslag trachten te plegen op een gelede lijnbus maar die gelukkig werd verijdeld.

isis-mes♦ In de derde aanslag in een tijdspanne van drie uren, trachtte een Palestijnse terrorist zwaaiend met een groot mes enkele soldaten van het IDF  neer te steken nabij het Arabische dorpje Salfit, dichtbij de Israëlische stad Ariel, Samaria (voorbij de Groene Lijn). De aanvaller werd ter plaatse doodgeschoten en niemand anders lijkt verwond te zijn. “Een aanvaller met een mes trachtte soldaten neer te steken aan het controlepunt ten zuiden van Qalqilya. Het leger voorkwam de aanslag en, in antwoord op de onmiddelijke dreiging, werd de aanvaller neergeschoten die uiteindelijk resulteerde in zijn dood,” luidde aldus het verslag van het IDF


Alles samen werden sinds oktober 2015 negentwintig Israëliërs en vier buitenlanders gedood tijdens de recente Palestijnse golf van terreur en geweld.

Daarnaast werden eveneens ongeveer 180 Palestijnen gedood, waarvan tweederde terwijl ze een aanslag pleegden of wilden pleegden op Israëliërs en de rest tijdens schermutselingen met soldaten van het Israëlische leger (IDF).