Abbas: Intifada is een ‘vreedzaam en legitiem verzet’

Barack-Obama-and-Mahmoud2Obama: “Michelle, die vent ken ik precies van ergens… Guantanamo Bay misschien?”

Vorige week woensdag kwam Mahmoud Abbas, de voorzitter van de Palestijnse Autoriteit, bijeen met functionarissen van zijn Fatah-partij. Bij deze gelegenheid benadrukte hij opnieuw dat hij niet van plan zou zijn om Israël als Joodse staat te erkennen en verklaarde hij de Intifada tot “vreedzaam en legitiem verzet”.

Abbas sprak over het Franse vredesinitiatief, waaraan behalve Frankrijk ook andere Europese en Arabische landen evenals enkele internationale organisaties moeten deelnemen, waar hij volledig achter staat.

“Gezien de huidige stilstand in het vredesproces is een internationale vredesconferentie onvermijdelijk. Mocht deze mislukken, dan zullen we ons tot de Veiligheidsraad van de VN wenden, opdat deze nog meer nederzettingen in de Palestijnse gebieden verhindert”, zei Abbas.

De Intifada zou een “vreedzaam en legitiem” verzet zijn, niet meer dan een proportionele reactie op de “bezetting”. Bij dit “vreedzaam verzet” vielen tot nu toe 33 doden en 325 gewonden.

door NAI Redaktion


In een vertaling uit het Duits door E.J. Bron van een artikel op Israel Heute van 7 maart 2016.
bron-logo