Saoedi-Arabië toont onthoofde Jemenieten in het openbaar…

hang-up2

In 2015 vechten de sjiitische Houthi’s in Jemen een oorlog uit tegen het soennitische ISIS (Daesh), Al Qaeda en… Saoedi-Arabië. Op 21 april 2015 begon Operation Restoring Hope, een door de Verenigde Staten gesteunde militaire interventie van Saoedi-Arabië in Jemen gericht tegen de Houthis. Die operatie loopt nog verder tot op vandaag.

Op het plaatje hierboven: Ter afschrikking executeren de Saoedi’s Jemenieten in het openbaar, wel na ze eerst onthoofd te hebben. U realiseert zich toch wel dat de Raad voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties [UNHRC] wordt geleid door Saoedi-Arabië, ja toch? [beeldbron: Jews News]

Ibrahim Abdul Aziz AlsheddiZoals bekend is de Raad voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties [UNHRC] een deel van de Verenigde Naties die op dit ogenblik 47 lidstaten telt en voor drie jaar worden verkozen. Op dit ogenblik maken zowel België als Nederland deel uit van de Bestuursraad van de UNHCR die wordt samengesteld door 18 landen. De shariastaat Saoedi-Arabië, maakt nog tot 2018 deel uit van die Raad en wordt tot 2018 vertegenwoordigt door Ibrahim Abdul Aziz Alsheddi (biografie).

Neem de grootste mensenrechtenschenders mee in de boot en je  weet meteen wat die raad waard. Juist. Nulkommanul.