Antisemitische graffiti in Joodse begraafplaats 2 maanden later nog altijd daar

anti02aJoodse begraafplaats in het Poolse Sochaczew in december 2015: “Islamitische Staat was hier” – “Islam zal domineren” – “F*ck Jews!”
[beeldbron: Museum Sochaczew, Polen]

Meer dan twee maanden nadat een Joodse begraafplaats in centraal Polen werd besmeurd met antisemitische en pro-Islamitische Staat graffiti, zijn deze beledigende teksten nog altijd niet verwijderd.

De graffiti die door vandalen werden geschilderd in de Joodse begraafplaats van Sochaczew in december 2015, bevatten slogans zoals “De Holocaust is nooit gebeurd”, “Allah zeget Hitler”, “Islamitische Staat was hier”, “Islam zal domineren” en “F**k Jews.”

anti03a“Joden aan de galg” [beeldbron: Museum Sochaczew, Polen]

Het locale Museum van Sochaczew, dat voor de begraafplaats zorgt, had toen hulp gevraagd aan de inwoners van de stad om te helpen bij het verwijderen van de geschilderde opschriften. Echter eind februari, twee maanden na de feiten, is de graffiti nog altijd niet weggenomen, tot grote verbijstering van een groep rondreizende Joden uit de Verenigde Staten en Israël.

“We waren erg geschrokken toe we de opschriften zagen in de begraaafplaats”, vertelde Shmuel, een van de reizigers. “Slechts enkele dagen geleden bezochten we het vernietigingskamp van Majdnek nabij Lublin, alwaar wij allen trachten ons in te leven in de verschrikkingen van de Holocaust,” vertelde hij. “Nudat wij deze graffiti hebben gezien, versterkt het hier voor ons de realiteit van antisemitisme.”

Een bericht van de locale nieuwsdienst Sochaczew 24 Info lijkt dit nieuws te bevestigen, en legde de oorzaak voor de vertraging van het opkuisen aan de ongure weersomstandigheden. Gedateerd op 30 januari bericht de nieuwsdienst dat ambtenaren van de stad een ontmoeting hadden met Joodse vertegenwoordigers uit Warschau en overeenkwamen dat vrijwilligers de graffiti zouden verwijderen en of overschilderen van zodra het weer verbeterde of als de temperaturen weer zouden stijgen in het begin van de komende lente.

anti01aJoodse begraafplaats in het Poolse Sochaczew in december 2015. Behalve een swastika en een penis stond er ook “Allah zegent Hitler” op geklad en “88” (de 8ste letter van het alfabet is ‘H’ wat dus staat voor “Heil Hitler”) Beeld hieronder: “De Holocaust is nooit gebeurd” gevolgd door een ‘smiley’.  [beeldbron: Museum Sochaczew, Polen]

anti04a

Een gedachte over “Antisemitische graffiti in Joodse begraafplaats 2 maanden later nog altijd daar

 1. Shalom;
  Steeds meer en meer komen wij, afstammelingen van Ja’acov in het nauw.
  De jagers stromen Europa binnen en smeren hun verwensingen naar onze hoofden.
  In opdracht van hun maangod!
  Moge de Eeuwige hen genadig zijn.
  Shavuah Tov. (goede week).

  Like

Reacties zijn gesloten.