BDS juicht wanneer SodaStream’s laatste Palestijnse arbeiders hun job verliezen

no-offence2BDS-ers: “’t Is niet persoonlijk bedoeld” [beeldbron: cartoon van Gary Clement]

Twee jaar geleden berichtte The Times of Israel over de SodaStream’s plant gelegen in het industriegebied Mishor Adumim op de West Bank in Judea & Samaria waar de Israëlische flessenwaterfabriek zowat 1.300 mensen tewerkstelde.

Onder al die werknemers bevonden zich 350 Israëlische Joden, 450 waren Israëlische Arabieren en ruim 500 van hen waren Palestijnen afkomstig uit de omringende Palestijnse dorpen en gemeenten op de West Bank. Het management en de staf bevestigden aan de krant dat lonen en voordelen identiek waren voor àlle werknemers in vergelijkbare jobs, ongeacht hun burgerschap of etnische afkomst.

The Times of Israel blokletterde toen in haar artikel: “At SodaStream, Palestinians hope their bubble won’t burst.” Op maandag 29 feb. ’16 was wat de Palestijnse arbeiders vreesden dan toch gebeurd. SodaStream kondigde aan dat zij de laatste 75 Palestijnse arbeiders heeft ontslagen, nadat bleek dat de Israëlische regering hen geen veiligheidspassen kon uitreiken zodat ze aan de slag zouden kunnen in de nieuwe fabriek die SodaStream in de zuidelijk gelegen Israëlisch Bedoeiense gemeente Rahat heeft gebouwd.

Onder druk van de antisemitische BDS boycot-Israël actiegroep, die die een felle campgane voerde tegen SodaStream en haar woordvoerster de populaire Hollywoodster Scarlett Johansson, zag de fabriek in Mishor Adumim afgelopen oktober zich verplicht de deuren van de fabriek te sluiten.

Uitzinnige anti-Israël hysterie
Indien een Europees bedrijf een fabriek zou bouwen zoals SodaStream op de Westelijke Jordaanoever die aan 500 Palestijnen werk zou verschaffen, hen het dubbele tot driedubbele zou betalen van het gemiddelde loon van hun Palestijnse collega’s onder de Palestijnse Autoriteit, er zelfs een moskee zou tegenaan bouwen, dan zou dat wereldwijd geprezen worden en talloze prijzen ontvangen voor humanitarisme. Echter, wanneer een Israëlisch bedrijf in Joodse handen dat doet, dan wordt dit een oorlogsmisdaad genoemd.

Niks aan te doen. Alle rede en gezond verstand zoek geraakt temidden de anti-Israël hysterie. De boycotters eisten de sluiting van SodaStream op de West Bank en dat het haar Palestijnse werknemers aan de deur zet, gedoemd tot eeuwige werkeloosheid. Het lot van de Palestijnse arbeiders kan hen geen barst schelen. Werkloze Palestijnen die hun gezinnen niet meer kunnen voeden, zijn voor de boycotters enkel ‘collateral damage’ (randschade) in de strijd om de demonisering, delegitimering en de uiteindelijke vernietiging van de Joodse staat Israël.

David Horovitz schreef gisteren:

“Honderden Palestijnen die gelijk wereden behandeld [èn verloond] door een eerlijk, fatsoenlijk  Israëlisch bedrijf zijn thans werkloos geworden. Het bedrijf sloot de deuren. Sinds maandag staan al haar Palestijnse medewerkers weer op straat. De laatste 75 Palestijnse stafmedewerkers werden ontslagen. Viva Palestina!

Wat wordt het voor hen weer een haast onmogelijke opgave om een baan te vinden zodat zij hun gezinnen kunnen kleden en voeden, en aldus hun kinderen kunnen verhinderen dat zij zich overgeven aan haat en geweld. Goed gedaan BDS campagne. Een grote overwinning voor Palestina. Een grote stap vooruit op weg naar… eh, naar waar precies?”

sodastream-protest

Een gedachte over “BDS juicht wanneer SodaStream’s laatste Palestijnse arbeiders hun job verliezen

 1. Dit laat precies zien waar de BDS mét de hulp van Europa’s label politiek voor staat……..

  Anti Semitisme verpakt als Human Rights voor “Palestijnen”, de meest geliefde speelbal van het Westen, VN, Internationale organisaties, NGO’s en hun meelopende ignorante idioten.

  Het zal de BDS zowel als de EU & vrienden een absolute rotzorg zorg zijn of het Palestijnse Arabieren goed gaat of niet.

  Hun focus is er vooral op gericht toe te zien of het Israelische Joden goed gaat of niet!

  De maskers van beschaving zijn verdwenen en wat is gebleven is de grimas van virulente Jodenhaat.

  Like

Reacties zijn gesloten.