Wereldraad van Kerken verspreidt Palestijnse leugens dat Israël hun water steelt

Het Palestijnse leiderschap in Gaza en de West Bank, gesteund door hun westerse bondgenoten, misbruikt schaamteloos de waterproblematiek in het gebied als een politiek wapen tegen Israël over de hoofden heen van het eigen volk.

Palestijnse propagandisten verspreiden voortdurend valse beschuldigingen dat Israël het Palestijnse water steelt. Deze beschuldigingen zijn vele malen grondig weerlegd en moeten worden gerangschikt onder de rubriek van typisch Palestijnse propagandaleugens. Het maakt de propagandisten zelf niet ongerust, terwijl ze die maar blijven herhalen tegen elke nieuwkomer.

Een persoon die dergelijke leugens voor de eerste keer hoort, misschien van een Palestijnse geestelijke, gelooft het naïef en moet worden gedefinieerd als een onschuldige bedrogene. Iemand die deze leugens jaar in en jaar uit herhaalt, ondanks de vele kansen om de waarheid te leren kennen, en die zelfs dat langdurige mechanisme bestendigd, is een schaamteloze leugenaar.

Tot de eerste categorie behoorde in een moment van ongebruikelijke en overhaaste beslissing, Martin Schulz, de anders zo voorzichtige voorzitter van het Europees Parlement. Toen hij Israël in februari 2014 bezocht, werd hij in Ramallah ook geconfronteerd met een dergelijke valse verklaring door een Palestijnse jongen, die zelf een slachtoffer was van het Palestijnse onderwijssysteem. Hetzelfde onderwijssysteem dat al gedurende twee decennia de huidige golf na golf van misleide teenager-terroristen produceert.

Geschokt door wat hij hoorde, voegde Schulz een verklaring toe op het laatste moment in de toespraak die hij hield voor de Knesset. De Israëlische wetgevers, die de leugen onmiddellijk als zodanig herkenden, braken uit in een luid rumoer en sommige liepen later weg. Vervolgens voegde Schulz aan de gepubliceerde versie van zijn toespraak een ontkenning toe, met het effect dat hij slechts herhaalde wat hij had gehoord, zonder de tijd te nemen om de feiten te controleren. Ook de leider van de weglopers, Naftali Bennett, ging naar Brussel om te streven naar een verzoening met de heer Schulz en hem zelfs een oude munt presenteerde als teken van vriendschap. Beide mannen beseften dat zij respectieve fouten hadden gemaakt en beide verontschuldigden zich.

Onder anderen deze auteur heeft vervolgens in een artikel de waarheden en onwaarheden van deze zaak uitgelegd. Bovendien had de WCC jarenlang een mechanisme, met haar Oecumenische Water Netwerk (EWN), om met water om te gaan in het algemeen, maar speciaal met het Palestijnse water. Een dergelijk mechanisme, zo mogen we aannemen, moet rekening houden met de weerlegging van alle Palestijnse leugens en de irrelevante claims over deze kwestie, in ieder geval sinds 2014. Tveit’s zogenaamde “preek” herhaalde ze toch even vrolijk weer.

Afgezien van de nodige uitingen in bijbelse citaten en theologische gemeenplaatsen, laten we overgaan tot het hart van de “preek”, waarin Tveit beschuldigingen uitspreekt tegen Israël, waarin hij onwankelbaar is als een evangelie-waarheid vanuit de “Verdedigingingsgroep van Palestina, EWASH.” Hij zegt: “80% van het grondwater onder de bergen van Palestina wordt helemaal naar Israël gepompt; en de Palestijnen houden slechts 20% van het beschikbare water over.”

Dit is een ongelooflijke claim: dat Israël 80% van het water van de Palestijnen steelt en het helemaal naar Israël zou pompen. Onnodig te zeggen dat een dergelijke apparatuur van pompen en leidingen niet eens bestaat. De waarheid die hier volledig wordt ondergedompeld, is heel anders. Bijna de hele Palestijnse bevolking is geconcentreerd in een aantal steden en dorpen in de centrale bergketen die loopt van noord naar zuid (Jenin, Nablus, Ramallah, Bethlehem, Hebron). Het is ook hier dat de neerslag geconcentreerd is, die wordt aangevoerd door de heersende wind uit het westen. Veel van dit water echter stroomt naar de ondergrondse rotsformaties in het oosten (vooral naar Jericho), of naar het westen, waar het in bronnen terecht komt in het pre-1967 Israël. Dus is de enige persoon die Tveit aan de kaak kan stellen voor deze “diefstal” de Schepper van de wereld.

Evenmin is de situatie uniek. Vergelijkbare gevallen zijn er elders op de planeet. Het standaardantwoord is een overeenkomst waarbij de begunstigden van deze situatie een bepaald percentage van hun water teruggeven aan degenen die wonen waar de regen viel. Natuurlijk, er is geen standaardformule voor de berekening van het percentage, aangezien het van lokale factoren zal afhangen. Bovendien sloten Israël en de Palestijnen een dergelijke overeenkomst in 1995 als onderdeel van het Akkoord van Oslo II. In de afgelopen jaren is de hoeveelheid neerslag gedaald, maar Israël blijft de overeengekomen hoeveelheid water teruggeven en zelfs nog meer.

Met andere woorden, de centrale beschuldiging van de Palestijnen – dat Israël water van hen steelt is al weerlegd voor meer dan twintig jaar. Niettemin blijven de Palestijnse propagandisten – aangezien de waarheid hen noch hun enthousiaste publiek van Israëlhaters deert – deze leugen verspreiden.

Tveit citeerde verder ook wat het EWASH zegt: “Gemiddeld ontvangt Ramallah meer regenval dan Londen. Het gemiddelde waterverbruik per hoofd van de bevolking in Londen is echter 150 liter/dag, vergeleken met 70 liter/dag voor een gemiddelde Palestijn. Aan de andere kant is de consumptie per hoofd voor Israël 300 liter/dag.”

Het maakt niet uit of deze cijfers kloppen of gewoon nog meer leugens zijn. Het punt hier is dat de cijfers volstrekt irrelevant zijn. Israëls verplichting aan de Palestijnen berust uitsluitend op de hoeveelheid regen die valt in de bergen. Hoeveel dit uitwerkt per hoofd van de bevolking is afhankelijk van heel iets anders: hoeveel Palestijnen er zijn om het te gebruiken. De verplichting is hetzelfde, of de gebieden van de Palestijnse Autoriteit nu slechts honderd Palestijnen of honderd miljoen Palestijnen bevat. Als de Palestijnen zijn betrokken bij een bevolkingsexplosie die hun bevolking om de twintig jaar verdubbelt, zoals zij beweren (naar waarheid of niet), dan is dat volledig hun eigen verantwoordelijkheid en niet die van Israël.

Bijgevolg moeten beschuldigingen tegen Israël over die getallen van waterverbruik per inwoner tot nul en generlei waarde worden verklaard en onmiddellijk worden geweigerd en genegeerd. Wanneer de Palestijnen u confronteren met dergelijke gegevens per hoofd van de bevolking, zoals ze altijd doen, moet u weten dat ze u proberen te verblinden met irrelevante informatie. Net als Tveit dat doet.

Lees hier het volledige artikel op The Gatestone Institute.

Een gedachte over “Wereldraad van Kerken verspreidt Palestijnse leugens dat Israël hun water steelt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.