De niet aflatende vijandigheid van Frankrijk tegen de Joodse Staat [Guy Millière]

president-francois-hollande-and-president-hassan-rouhani

Op 27 januari, op de Internationale Herdenkingsdag voor de Holocaust, arriveerde Hassan Rouhani, de president van de Islamitische Republiek Iran – een regime dat de Holocaust ontkent en haar intenties om een nieuwe te ontketenen niet onder stoelen of banken steekt – in Parijs voor een officieel bezoek.

Twee dagen eerder was Rouhani in Rome, waar Italiaanse autoriteiten in een vlaag van onderwerping de naakte standbeelden in het Capitoline Museum bedekten. Rouhani dankte de Italiaanse premier Matteo Renzi voor zijn “gastvrijheid”. Hij bedankte president François Hollande niet voor het feit dat hij hem op 27 januari ontving.

Geen enkele journalist of politicus refereerde aan de Holocaust-herdenking. Franse journalisten spraken louter over Rouhani’s “gematigdheid” en zijn “openheid”, ondanks de zware mensenrechtenschendingen in Iran. Hollande riep op tot een herboren “vruchtbare relatie” tussen Iran en Frankrijk.

Geen enkele Franse journalist of politicus sprak over de Holocaustontkenning of de genocidale intenties van het Iraanse regime, of over Irans leiders die regelmatig ‘Dood aan Israël’ en ‘Dood aan Amerika’ scanderen, of de kwaadaardige inhoud van het boek Palestina, dat recent is uitgegeven door Ali Khameini, de hoogste leider van Iran, noch spraken zij over de gevaren van het Iraanse atoomprogramma.

Elk krantenartikel en iedere politieke toespraak in Frankrijk ging over de contracten die Franse bedrijven konden sluiten met Iran, of over de terugkeer van Iran in een harmonieus ‘concert van naties‘. Iran werd op elk vlak gepresenteerd als “betrouwbare partner” van het Westen in de strijd tegen de Islamitische Staat.

Lees hier verder op de website van The Gatestone Institute.

Met dank aan E.J. Bron voor de hint.

Advertenties

Een gedachte over “De niet aflatende vijandigheid van Frankrijk tegen de Joodse Staat [Guy Millière]

 1. En het resultaat van al die jaren van Frans/Arabische/Moslim hielen likkerij?

  De geschiedenis van Frankrijk heeft haar ingehaald en de Franse staat wordt onder de voet gelopen en is verworden tot het grootste Moslimland in Europa.

  Het is niet voor niets dat het Front National zo succesvol is.

  Israel weet precies wat ze van Frankrijk (en de rest van Europa) te verwachten heeft.
  Zij kent haar pappenheimers met hun anti Semitisme verpakt in mooie woorden.

  Europa is zoals Miss Piggy met lippenstift!

  Like

Reacties zijn gesloten.