De enige oplossing om Arabische terreur te stoppen is Judea & Samaria annexeren

Avi Roeh, hoofd van de Yesha Council die de Joodse gemeenschappen vertegenwoordigt in Judea en Samaria, heeft op zondag 28 februari ’16 premier Benjamin Netanjahoe opgeroepen om de Israëlische soevereiniteit uit te roepen over Judea en Samaria precies op het ogenblik dat Israël andermaal geteisterd wordt door een zoveelste Arabische terreurgolf, aldus een bericht in Arutz Sheva.

In Jeruzalem verklaarde Roeh in de tent van Woman in Green:

Avi Roeh“Ik roep eersteminister Binyamin Netanyahu en de Israëlische regering op tot het volgende: de tijd voor soevereiniteit is aangebroken. Het is onmogelijk het historische ogenblik te negeren waarin we momenteel zijn, wanneer de internationale gemeenschap, de Europeanen en de Amerikanen, begrijpen dat het concept van ‘twee staten voor twee volkeren’  een bijzonder onsuccesvol idee is. Dit is de juiste tijd om een significante, historische beslissing te nemen voor de natie van Israël.

Wij roepen de eersteminister op om soevereiniteit te implementeren in Judea en  Samaria. Op die manier zult u herinnerd worden als diegene die soevereiniteit heeft geimplementeerd, als diegene die de grenzen van de staat Israël verbreed heeft tot de legitieme grenzen die wij met bloedvergieten hebben bereikt.

We zijn 50 jaar na de Zesdaagse Oorlog en de tijd is gekome, voor een Israëlische leider om aan het hoofd te staan van de Joodse staat om het besluit te nemen om soevereiniteit te implementeren in de gebieden van Judea en Samaria.

Op die manier zullen wij de spanningen wegnemen die de Arabieren genereerden in Judea and Samaria uitgaande van om het een of andere idee van een toegevoegde staat en zullen zij werken aan de opvoeding van hun kinderen, economie, welvaart en niet aan de terreur die hen nergens brengt.”

Balans: 33 Israëliërs gedood en ruim 300 gewonden
Avi Roeh deed zijn uitspraken tijdens een bezoek aan de protest tent die door de vrouwenorganisatie Women in Green tegenover de residentie van premier Netanjahoe in Jeruzalem werd opgetrokken om te demonstreren tegen de onbekwaamheid van Israël’s regering om de huidige Arabische terreurgolf aan te pakken. Tot op heden werden de voorbije zes maanden 33 Israëliërs gedood en ruim 300 gewond, waarvan velen getekend zijn voor het leven.

Vice-directeur van Woman in Green Nadia Matar vertelde aan Arutz Sheva omtrent de strijd tegen de Palestijnse-Arabische golf van terreur:

“Dit kan zo niet verder blijven duren, wij kunnen daar niet aan wennen! Wij leven niet in (het vooroorlogse) Polen, wij zijn hier in Israël, in soeverein Israël, in 2016!

Nadia MatarHerinner onszelve en hem (premier Netanjahoe) dat zolang als de vraag aan wie dit land behoort, de terreur zal blijven doorgaan. De oplissing is niet om hier 10 soldaten te posteren en nog eens 10 politieagenten daar… de oplossing is om Israëlische soevereiniteit toe te passen in Judea en Samaria en Israëlische soevereiniteit te implementeren daar waar hij reeds soevereiniteit uitoefenen.”

Het Levy Rapport van 2014
In verband met Israëlische soevereiniteit in Judea en Samaria, zijn er recent oproepen geweest aan de regering om het Levy Rapport uit 2012 te adopteren, waarin aangetoond werd dat de Joodse aanwezigheid in de ‘betwiste’ gebieden compleet legaal is volgens het internationaal recht. Het rapport zou de eerste logische stap zijn om soevereinteit te implementeren.

Het comité dat door premier Benjamin Netanjahoe werd aangesteld om de legaliteit van de Joodse bouw te onderzoeken in Judea en Samaria (West Bank) gaf op dinsdag 4 juli 2012 een verklaring uit, waarin werd gesteld dat Israëliërs het wettelijke recht hebben om zich in dat gebied te vestigen.

De op rust gestelde rechter van het Hooggerechtshof Edmond Levy, die dat comité leidde,  verklaarde toen  het volgende:

Volgens de internationale wet, hebben Israëliërs het wettelijke recht om zich in heel Judea en Samaria te vestigen en dat minstens in die gebieden die Israël controleert in het kader van de overeenkomsten met de Palestijnse Autoriteit. Vandaar dat de oprichting van Joodse nederzettingen [in Judea en Samaria] op zich niet illegaal is.”

Ondanks het feit dat dit rapport opgesteld werd in opdracht van Netanyahu, hebben twee opeenvolgende coalitieregeringen onder zijn leiding nog steeds het Levy Rapport accepteren en eventueel implementeren. Velen vragen zich dan ook terecht af waarom de ogenschijnlijk rechtse regering geen actie onderneemt mbt. dit rapport. Het Levy Rapport werd drie weken geleden opnieuw ter sprake  gebracht door minister van Justitie Ayelet Shaked (Joods Huispartij van Naftali Bennett), die de adoptie ervan had uitgesloten met het excuus dat dit op ogenblik ‘onmogelijk’ uit te voeren is.

Advertenties

Een gedachte over “De enige oplossing om Arabische terreur te stoppen is Judea & Samaria annexeren

Reacties zijn gesloten.