Uitvoer van Israël over heel 2015 met 7,6 procent toegenomen

stats-israel2

De groei van de Israëlische economie was in het vierde kwartaal van 2015 gestegen met 3,3 procent. Dat was de hoogste stijging in 2015, gestimileerd door sterke stijging van de openbare uitgaven, export en consumptie, volgens de eerste ramingen van Israël’s Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

bds-failVoor het hele jaar van 2015 is de groei van Israël’s economie gestegen met 2,6 procent, beter nog vergeleken met het jaar 2014 toen er een groei was met van 2,3 procent. Voor 2016 wordt een economische groei erwacht van rond de 2,8 procent.

De uitvoer, die goed is voor 35 à 40% van de economie, was in het laatste kwartaal van 2015 toegenomen met 7,6 procent, terwijl de particuliere uitgaven met 5,8 procent zijn gestegen. De investeringen in activa waren toegenomen met 6,8 procent, een zichtbare verbetering na de daling in de vorige drie kwartalen van 2015.

De openbare uitgaven waren, vergeleken met de periode van januari tot september 2015, het laatste kwartaal gestegen met 14,5 procent. De groei van het bruto binnenlandse product (BBP) bleef op jaarbasis onveranderd op 2,5 procent staan.

Israël doet hier aanzienlijk beter dan bv. België wiens BBP in 2015 op 1,3 procent bleef hangen, hetzelfde cijfer als in 2014, maar minder dan het Europees gemiddelde binnen de EU.

druiven4

2 gedachtes over “Uitvoer van Israël over heel 2015 met 7,6 procent toegenomen

  1. Ik vrées dat die boycot-Israël campagnes eerder contra-productief werken. De idioten van de BDS-beweging moeten onderhand wel radeloos zijn. Gelukkig lezen die nooit de Israëlische pers, uit Jodenhaat dus. Mag niet van hun baas Omar Barghouti. 😉

   Zie: https://brabosh.com/2016/02/28/pqpct-bjk/
   “Likoed eist intrekking verblijfsvergunning van BDS-baas Omar Barghouti uit Qatar”

   Like

Reacties zijn gesloten.