Iran doneert duizenden dollars aan Palestijnse terreur tegen Israël

extremistHet ‘verschil’ tussen gematigden en extremisten [beeldbron: blog ‘The Eight Day’]

Sinds de Islamitische Republiek van Iran een nucleair akkoord met de VS ondertekende en de sancties die het Westen had opgelegd recent werden afgeschaft, puilen de Perzische kassa’s blijkbaar weer uit van cash geld. Woensdag jl. kondigde Iran, bij monde van zijn ambassadeur in Beiroet (Libanon) Mohammad Fathali, zijn steun aan voor de “Jeruzalem Intifada” waar Israël de afgelopen vijf maanden onder te lijden heeft.

Woensdag kwam dan het bericht dat Teheran duizenden dollars gaat storten in de kassa’s van de Palestijnse anti-Israël terreur. De families van gesneuvelde terroristen krijgen een premie $7.000 (ca. 6.400 euros) en elke familie van wie het huis nadien werd gesloopt door het IDF zal een premie ter waarde van $30.000 (ca. 27.300 euros) ontvangen.

De financiële hulp zal overgemaakt worden via de Palestijnse tak van de Shahid Institution (= martelaren instituut) die in 1992 werd opgericht in Iran. Zoals algemeen bekend is Iran is al jaar en dag de grootste sponsor van het internationale terrorisme zoals hiermede nog eens bewezen is, en dan in het bijzonder als die terreur tegen Israël is gericht.

Tijdens een persocnferentie in Beiroet waaraan verscheidene leiders van de Palestijnse facties vertegenwoordigt waren, zei ambassadeur Mohammad Fathali: “Met het voortzetten van Iran’s steun voor het onderdrukte volk, kondigt Iran aan financiël steun te verlenen aaan de families van de Palestijnse martelaren die werden gedood in de ‘Jeruzalem intifada.'”

Fathali riep de Arabische moslim natie op om zich te verenigen rond de centrale Palestijnse zaak en zei dat “het martelarenbloed heel Palestina zal bevrijden, van de rivier tot aan de zee”, een Arabisch/Perzisch eufemisme waarmee de complete vernietiging van Israël wordt bedoeld en de vervanging van de Joodse staat door een Arabisch kalifaat.

De chef van buitenlandse kwesties van Hamas, Osama Hamdan, die had deelgenomen aan de persconferentie in Beiroet, zei dat Hamas het Iraanse initiatief, om de Palestijnse intifada financieel te ondersteunen, apprecieerde eraan toevoegend dat dit “niet het eerste gebaar was dat Iran maakte ten gunste van Palestina en dat Iran de Palestijnse kwestie behandelt ‘als haar eigen zaak.'” 

Ofir Gendelman, een woordvoerder voor Israël'(s premier Benjamin Netanjahoe, zei dat Israël de verklaring van de Iraanseambassadeur aan Libanon veroordeeld en zei: “Dit demonstreert opnieuw de rol van Iran in et aanmoedigen van de terreur [jegens Israël]”

Bronnen: J-Post, The Times of Israel, The Algemeiner enz.

Een gedachte over “Iran doneert duizenden dollars aan Palestijnse terreur tegen Israël

Reacties zijn gesloten.