Arabische Liga maant Palestijnen aan tot burgerlijke ongehoorzaamheid jegens Israël

nabil5

De chef van de Arabische Liga Nabil Elaraby heeft de Palestijnen opgeroepen “to think out of the box” (de zaken vanuit een ander perspectief te bekijken) en zich te engageren in burgerlijke ongehoorzaamheid jegens Israël met het doel een einde te stellen aan de ‘Israëlische bezetting’.

Nabil Elaraby (° 1935) is een Egyptische diplomaat die sinds juli 2011 secretaris-generaal is van de Arabische Liga, een moslimorganisatie die 21 Arabische landen vertegenwoordigt (het 22ste lid Syrië werd eerder uitgesloten omwille van de aanhoudende burgeroorlog).

Op een meeting dinsdag jl. van de Yasser Arafat Foundation op het hoofdkwartier van de Arabische Liga, beweerde Elaraby dat “Israël tracht de wil van het Palestijnse volk te breken” temidden van de grote uitdagingen waarmee de Arabische wereld wordt geconfronteerd.

Bovendien zei Elaraby dat “we niet mogen vergeten dat het willekeurige vermoorden van burgers waarvan vandaag de wereld getuige is, in het Midden-Oosten begonnen is met de terreur van de clandestiene Joodse organisatie die in 1946 het King David Hotel in Jeruzalem opblies en daarbij willekeurig 90 mensen doodde.”

De Arabische Liga zou zich, ipv van te herinneren aan een incident van 70 jaar geleden, beter zorgen maken om de tienduizenden burgers die tot op vandaag werden gedood in het bijna vijf jaar durende islamistische conflict in Syrië. Het in Engeland gebaseerde Syrian Observatory for Human Rights berichtte op dinsdag 23 februari ’16 dat reeds 271.138 mensen werden gedood waaronder 79.106 burgers, onder hen 13.500 kinderen en 8.760 vrouwen.

Verwijzend naar de geblokkeerde vredesgesprekken tussen Israël en de Palestijnen, benadrukte Elaraby het belang van het steunen van de antisemitische BDS beweging, waarvan hij zei dat deze misschien een einde kan maken aan de Israëlische activiteiten in de nederzettingen: “Wij moeten verder durven kijken en de optie van burgerlijke ongehoorzaamheid overwegen, die door Gandhi werd gebruikt en een einde maakte van het Britse kolonialisme in Indië.”

Eerder, op 29 november 2014, verbood de Liga de Palestijnen om nog met Israël te onderhandelen over vrede.

♦ De Liga maakte zich vooral berucht toen zij op 1 september 1967, kort na het einde van de Zesdaagse Oorlog, Khartoem in Soedan een “cordon sanitaire” rondom Israël oprichtte, die nooit werd herroepen en tot op vandaag geldt [behalve Egypte en Jordanië waarmee een vredesakkoord werd getekend]. Dat cordon is algemeen bekend als de Resoluties van Khartoem: “Geen erkenning van het bestaansrecht van Israël”; “Geen onderhandelingen met Israël” en “Geen vrede met Israël.”

♦ Op 27 maart 2002 kwam koning Abdullah van Saoedi-Arabië tijdens een vergadering van de Arabische Liga in Beiroet met het zogenaamde ‘Arabische Vredesinitiatief’. Kern van dit initiatief was dat Israël zich volledig zou terugtrekken uit de in 1967 veroverde gebieden en er een onafhankelijke Palestijnse staat zou komen met Oost-Jeruzalem als hoofdstad. Bovendien moest Israël vijf miljoen Arabische ‘vluchtelingen’ toelaten. In ruil hiervoor zouden alle Arabische landen de betrekkingen met Israël normaliseren.

4 gedachtes over “Arabische Liga maant Palestijnen aan tot burgerlijke ongehoorzaamheid jegens Israël

  1. Dan ben ik Martien. Maar als je wilt weten waar al die info vandaan komt moet je gewoon op de links in de tekst klikken (lichtblauw gekleurd).

   Like

   1. Jeetje, Hugo!
    Dat wist ik niet dat er onder die lichtblauwe lijntjes links zitten!
    Dan heb ik wel een hoop informatie gemist op het internet al die jaren!
    Wat een onontsloten rijkdom!
    Maar je hebt het stuk dus zelf geschreven.
    Dat is wat ik wilde weten.

    Like

 1. “To think outside the box, to become a corpse inside the box”…..het voorrecht van iedere ‘goede Palestijn!

  Een recht dat ‘met pijn in het hart door de kinderen/kleinkinderen van de leiders wordt verworpen daar zij, met het door hun vaders gestolen EU/US belastinggeld, hard moeten studeren aan de beste scholen/Universiteiten in het buitenland om daarna uit te rusten in luxueuze hotels & appartementen.

  Nee, de meest geliefde voetbal der Arabieren, Moslims, NGO’s, UN & het Westen zijn de “Palestijnen”. De gemanipuleerde debielen die zichzelf moeten opblazen, terrorist worden, buiten de lijntjes tekenen, Joden haten en dit vooral zonder commentaar want anders worden ze zonder pardon vermoord door hun medestanders die geen verraad dulden daar die anders hun status & doel én het goede leven verliezen..

  Het wordt tijd dat jonge Palestijnen eens zien hoe ze uitgebuit worden door de zogenaamde hulpverleners voor het goede doel!

  Like

Reacties zijn gesloten.