IDF soldaten die langere tijd met verlof gaan mogen hun wapen mee naar huis nemen

supermarktDonderdag, 18 februari 2016. Enkele soldaten die aan het winkelen waren in de gekende Rami Levy supermarkt in Sha’ar Binyamin (West Bank), werden met messen aangevallen door enkele Palestijnse terroristen. Eén soldaat overleed aan zijn verwondingen en een tweede raakte zwaar gewond [beeldbron: Arutz Sheva]

Generaal-stafchef van het Israëlische leger (IDF) Gadi Eizenkot heeft op maandag een richtlijn gewijzigd volgens welke soldaten die langere tijd met verlof gaan hun wapens in de kazerne moeten laten.

Tuvia Yanai WeissmanDe wijziging wordt ingevoerd ter bescherming van de soldaten, nadat de zich op vakantie bevindende 21-jarige soldaat Tuvia Yanai Weissman (plaatje rechts) vorige week donderdag in een supermarkt in het industriegebied Sha´ar Binyamin door een Palestijnse terrorist werd doodgestoken.

Tot nu toe moesten de wapens bij de wapenkamer ingeleverd worden om diefstal tijdens het verlof thuis te voorkomen. Vanaf nu zullen de soldaten hun wapens wegens de veiligheidssituatie mee naar huis kunnen nemen om constant paraat te zijn. Daarvoor krijgen ze speciale richtlijnen mee hoe het wapen opgeborgen moet worden, zodat het niet gestolen wordt.

Ook had de commandant van de Nachal-brigade, kolonel Amos HaCohen, maandag opdracht gegeven tot een onderzoek om enkele soldaten, die in conflictzones wonen, hun wapens mee naar huis te mogen nemen. Weissman was in burger onderweg geweest, maar veel commandanten adviseren hun soldaten om, ook als ze in burger onderweg zijn, hun geweer en munitie bij zich te dragen om in geval van nood te kunnen ingrijpen.

door NAI Redaktion


In een vertaling uit het Duits door E.J. Bron van een artikel op Israel Heute van 23 februari 2016.
bron-logo

Advertenties