Arabische krant in Koeweit: Israël heeft ons op elk gebied overtroefd – We moeten er van leren

kamelen

Op 1 februari 2016 schreef Ahmad Al-Sarraf in zijn kolom in het Koeweitse dagblad Al-Qabas omtrent de overhand die Israël heeft op de Arabieren in een grote verscheidenheid van gebieden: democratie, leger, wetenschap en technologie, mensenrechten, vrijheid van religie en economie. Hij riep de Arabieren op om te kijken naar de redenen voor Israël’s succes en superioriteit, in plaats van ernaar te kijken als een politiek-religieuze vijand van wie ze in werkelijkheid helemaal niets weten.

Het bewuste artikel werd door Memri.org naar het Engels vertaald en op 18 feb. ’16 hier online gezet en door Brabosh.com voor deze blog naar het Nederlands vertaald.


Ahmad Al-Sarraf“In theorie hebben de Arabieren [slechts] één enkele vijand in de regio – behalve dat wij er onlangs extra vijanden hebben bijkregen zoals Iran. Sommigen gingen hun haat voor Iran zelfs nog verder intensiveren, terwijl ze op hetzelfde moment Israël steeds meer [dan in het verleden] accepteren tot op het punt dat het meer een vriend dan vijand is geworden…

“Gewoonlijk is elk conflict geworteld in iemands gebrek aan kennis van de situatie en de aard van de andere – hoewel ik de neiging heb om te geloven dat Iran veel meer weet over de 22 Arabische landen dan al deze landen [over Iran] weten.

“Ik heb gestudeerd aan Koeweitse scholen; in mijn tijd waren hun curricula veel meer ontwikkeld en stonden open voor de andere. Ondanks dit, kan ik me geen enkele regel herinneren die ook maar enigszins positief [over Iran] schreef, noch over [haar] geografie of klimaat, noch over [haar] kracht, zwakte of geschiedenis. Dus was het voor ons maar normaal om er negatief naar te kijken hoewel wij geen [concrete] reden hadden om dit te doen.

“Wat Israël betreft beschouwen velen [onder ons] het als een politiek-religieuze vijand,  als tegengesteld aan een cultureel gevaar en dit is een ernstige vergissing. Hoewel ons conflict [met Israël] nooit is opgehouden, zijn wij onwetend gebleven ten aanzien van alles wat het vertegenwoordigt en 70 jaar lang hebben wij [die kennis] tot op vandaag blijven ontberen en hebben er helemaal niets van opgestoken.

“Israël heeft ons op alle terreinen overtroefd – militair, op wetenschappelijk en cultureel gebied – maar desondanks hebben we geweigerd de redenen te overwegen voor haar duidelijke superioriteit over ons en zijn we nooit gestopt met het een ‘monsterlijke entiteit’ te blijven noemen…

“Sinds haar stichting heeft Israël zich toegewijd aan de democratie, terwijl wij zelfs nog maar weigeren te praten over [democratie] , laat staan ze te adopteren…

“Israël heeft haar minderheden rechten gegeven waarvan de meeste burgers in de meeste Arabische landen niet eens over durven dromen. Bovendien overtreft de vrijheid van godsdienst die er is, die van in om het even welk Arabisch of islamitisch land.

“Israël heeft haar aandacht toegespitst op wetenschap, besteedt grote bedragen aan onderzoek, terwijl wij nog steeds gefocust blijven of we de urine van kamelen moeten drinken dan wel gebruiken als medicijn, dat in feite van veel nuttiger zou zijn.

“Israël is erin geslaagd om mensen te verenigen die [naar het land] emigreerden vanuit 50 landen en er één enkel volk uit te smeden, terwijl wij er [zelfs] niet inslagen om een gemeenschappelijk leger te creëren uit het [Arabische] volk met haar diepe historische wortels.

“Israël bracht vanaf de eerste dag wet en orde [in het land] terwijl wij nog steeds trachten de betekenis van deze twee woorden te bevatten. Twee van [Israël’s] belangrijkste leiders werden in de gevangenis opgesloten voor corruptie, terwijl wij nog steeds argumenteren over hoe we de meesterdieven in ons midden kunnen bestraffen.

“Israël ontwikkelde haar technologiëen en ontwikkelde haar landbouw, industrie en leger, waardoor het een modern en gerespecteerd land werd, terwijl wij momenteel de laagste plek bezetten op elk terrein.

“Israël is erin geslaagd om haar bedrijven handel te laten drijven op de internationale handelsbeurs, terwijl wij de liquidatie van onze activa overwegen in het zicht van een naderend bankroet.

“De lijst is lang en de zorgen die ermee gepaard gaan, blijven voortduren.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.