Merkel over de massieve migratiegolf: antisemitisme is meer verspreid dan we dachten

wir_schaffen_dasBerlijn, 31 augustus 2015. Bondskanselier Angela Merkel in een persconferentie aan het begin van de vluchtelingencrisis in Europa: “Wir schaffen das!” [beeldbron: cartoon Pfohlmann]

Na de golf van gespeelde empathie en dol-dwaze naïeve sympathie onder Europeanen voor de massieve immigratie uit de moslimlanden van het Midden-Oosten en Noord-Afrika lijkt toch stilaan de ontnuchtering te komen. De aanranding en verkrachting van meer dan duizend vrouwen in Keulen op oudejaarsavond door een georganiseerde bende islamistische vluchtelingen en asielzoekers zette meteen een domper op al die gespeelde empathie.

bertram-merkel“Wir schaffen das – Oops”, cartoon van Joep Bertram, in De Groene Amsterdammer; 14 jan. 2016

Ook de Duitse bondskanselier Angela Merkel was aanvankelijk de pedalen kwijt toen ze op 31 augustus 2015 vol zelfvertrouwen “Wir schaffen das” uitsprak, daarmee het gezond verstand aan diggelen sloeg en prompt de deuren van Europa wagenwijd opengooide voor miljoenen moslim immigranten.

Dit tot grote vreugde van de ontelbare tot tranens toe bewogen Europeanen voor wie het echter bijna vijf jaar heeft geduurd vooraleer ze ontdekten dat er een grote oorlog in Syrië woedde die honderdduizenden slachtoffers en miljoenen vluchtelingen hadden gemaakt. Beter laat dan nooit.

Die ver-van-mijn-bed ellende was hen totaal (bewust) ontgaan, totdat diezelfde vluchtelingen, waarvan velen reeds jarenlang in erbarmelijke omstandigheden vastzaten in kampen in het M-O, plots hun tentjes opsloegen in voor- en achtertuin van Jan Modaal. Tot dan was hun interesse en sympathie enkel naar de Palestijnen gegaan, uiteraard om de Joden in eigen land en in het bijzonder in Israël te jennen. Verdoken antisemitisme dus, met de situatie in Israël als het nieuwe excuus. Jawadde.

Feit is dat de ‘Willkommenskultur‘ van bondskanselier Angela Merkel een draak heeft gebaard. De Beierse minister-president Seehofer sprak over een ‘grandioses Scheitern‘ (grandioos falen) van Duitsland en Europa omdat er geen concept schuilgaat achter de aanpak van de vluchtelingencrisis. Bondskanselier Merkel antwoordde daarop dan weer met ‘dann ist das nicht mein Land‘.

Intussen zijn we bijna zes maanden later na die idiote criminele uitspraak “Wir schaffen das” van Merkel, en lijken er ferme barsten te komen in dat hele circus. Niet alleen blijkt de passionele verwelkoming van een massieve invasie van asielzoekers doordrongen van de islamistische cultuur in de EU, thans vrouwen parten te spelen… ook de Joden in Duitsland en elders beginnen zich duidelijk zorgen te maken om het gloeiend hete Arabisch antisemitisme dat vele migranten met zich importeren, samen met hun inherente vrouwen- en homohaat.

muslims-will-kill-themDagelijkse indoctrinatie – van in de wieg tot in het graf – tot Jodenhaat in de meeste landen in het M-O zoals Syrië, Irak, de Palestijnse Gebieden en uiteraard in Noord-Afrika.

Islamitisch antisemitisme
Vandaar dat de Duitse Bondskanselier Angela Merkel thans heeft opgeroepen tot “intensieve actie” tegen het opkomend antisemitisme, parallel aan de golf vluchtelingen en asielzoekers die Duitsland (en elders) teistert. Zij drong aan op waakzaamheid, “vooral bij het omgaan met jongeren uit landen waar haat voor Israël en antisemitisme wijdverspreid is. Antisemitisme is meer verspreid dan wij ons voorstellen. En dat is waarom wij daartegen intensief moeten optreden,”  zei Merkel aan de vooravond van de inauguratie van een tentoonstelling in Berlijn onder de titel “Kunst aus dem Holocaust” (26 januari tot 3 april 2016 in het Deutsches Historisches Museum/DHM).

kill jewsEind november 2015 had Josef Schuster, president van de Centrale Raad van Joden in Duitsland, zijn bezorgdheid uitgedrukt dat vele asielzoekers die in het land komen uit culturen komen “waarin vijandigheid tegen Israël en antisemitisme gemeengoed zijn.” Merkel zei dat we deze bezorgdheden “ernstig” moeten nemen. Ze had ook kunnen zeggen “Wir schaffen das” in de gewenste aanpak van Joden- en Israëlhaat, maar die uitspraak bewaart ze enkel voor “haar” moslim vluchtelingen. In 2015 zijn zowat 1,1 miljoen asielzoekers in Duitsland toegekomen, voornamelijk uit Syrië, Irak en Afghanistan.

Merkel benadrukte, zonder evenwel specifieke landen of vluchtelingen te noemen:

“Wij moeten zorgen voor, in het bijzonder in jeugd (vanuit) landen waar Israëlhaat en Jodenhaat wijdverspreid is. Wij hebben een en ander geobserveerd in verscheidene scholen en ontmoetingsplaatsen waar (antisemitische) evenementen plaatsvonden (geleid) door jonge mensen, waartegen elke volwassene zou moeten optreden. 

Wij moeten tevens studenten aanmoedigen die verschillend denken. Wij kunnen trachten (met hen) te redeneren, opnieuw en opnieuw, maar het moet ook duidelijk zijn: Voor (antisemitisme) is geen plaats in onze maatschappij… wij moeten daar simpelweg duidelijke limieten aan stellen.”

Verkel MerkelVerkel Merkel

Advertenties