Israël´s veiligheidskrachten leven in constant gevaar!

soldiersdangerIsraël´s veiligheidskrachten leven in constant gevaar [beeldbron: Israel Heute]

Ze moeten constant alert en op alles voorbereid zijn. Alleen gisteren al vonden er vijf aanslagen binnen 24 uur plaats. Het is te danken aan de snelle reacties van onze jonge zoons en dochters dat gewonden onder de veiligheidskrachten voorkomen konden worden. Hieronder de verschillende aanslagen:

1. Zondagmorgen stormde een met een mes zwaaiende Palestijn op een grensagent bij de controlepost Masmoria in het buitendistrict van Jeruzalem af. Een alerte politieagent waarschuwde zijn collega´s voor de aanvaller en het lukte een andere agent de dader uit zelfverdediging dood te schieten.

2. Even later bekogelden twee Palestijnen voorbijrijdende auto´s met stenen. Er werden soldaten op patrouille opgeroepen, waarop de Palestijnen onmiddellijk het vuur openden. De soldaten beantwoordden het vuur en schoten de aanvallers dood.

3. Zondagmiddag kwam de noodoproep van een vrouw binnen, op wie een jonge Arabier in de wijk Talpiot in Jeruzalem een mes-aanval wilde plegen. Volgens de politie tikte de teenager de vrouw op haar schouder, waarop zij zich omdraaide en een mes in zijn hand zag. De aanvaller sloeg op de vlucht, de vrouw bleef ongedeerd. De politie begon onmiddellijk met een omvangrijke zoektocht.

4. Zondagavond laat voerde een Palestijnse een mes-aanval op een in de buurt van Machpela, het graf van de patriarch in Hebron, gestationeerde grensagent uit. Deze kon de aanvalster afweren en voegde haar een schotwond toe. De terroriste werd afgeleverd in het medisch centrum Shaare Zedek in Jeruzalem.

5. Tenslotte nog een aanslag om 23.00 uur. Twee aanvallers met omgebouwde M-16 geweren openden het vuur op veiligheidskrachten van de politie, die naar een tramhalte in de buurt van de Damascuspoort in de Oude Stad van Jeruzalem waren geroepen. De politieagenten ontdekten een verdacht persoon en bevalen hem zijn tas weg te doen. De man haalde een geweer tevoorschijn en richtte deze op de agenten, die onmiddellijk reageerden en de dader doodschoten. De tweede aanvaller opende eveneens het vuur, waarop ook deze ter plekke werd doodgeschoten.

door NAI Redaktion


In een vertaling uit het Duits door E.J. Bron van een artikel op Israel Heute van 15 februari 2016.
bron-logo

Advertenties