Palestijnse topambtenaar: ‘Joden moeten terugkeren naar hun landen van oorsprong’

“Joden zouden moeten terugkeren naar hun landen van oorsprong”

Ibrahim Khreisheh, de Palestijnse afgevaardigde in de Raad voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties [UNHRC], had het in een openhartig interview van 4 februari 2016 op de openbare zender PA-TV van de Palestijnse Autoriteit over de “oplossing van de Joodse kwestie“.

Niks vrede, geen onderhandelingen, gewoon oprotten…
Hij zei toen dathet misschien nuttig zou zijn om aan de Arabische en Europese landen te vragen om de Joden toe te laten terug te keren naar hun voormalige landen en huizen, of ze nu uit Irak, Jemen, Marocco, Algerije, Tunesië, Libanon of Syrië komen.”

En hij voegde eraan toe “Dan zullen wij, de Palestijnen, terug worden wie wij waren: Joden, Christenen en moslims. Wij hadden nooit mensen uit Polen, Oekraïne, Zwitserland, Frankrijk of Engeland.”

Hij verwees onder meer naar een uitspraak die de Russische president Poetin enkele weken terug zou gedaan hebben, met name “dat Rusland bereid was om al de uitgeweken Russische Joden terug te nemen.”

Anti-Israël cultuur
Zoals bekend is de Raad voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties [UNHRC] een deel van de Verenigde Naties die op dit ogenblik 47 leden telt die telkens voor drie jaar worden verkozen. Op dit ogenblik maken zowel België als Nederland deel uit van die raad, samen met… de shariastaat Saoedi-Arabië, Qatar, de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) en China. Neem de grootste mensenrechtenschenders mee op in de organisatie en je weet meteen wat die raad waard.

België wordt vertegenwoordigd door Bertrand de Crombrugghe, die sinds 2 juli 2012 zetelt als één van de vier vice-presidenten van de UNHCR met de Zuid-Koreaan Choi Kyong-lim als president sinds 15 oktober 2015.

De Nederlandse oud-minister van Buitenlandse Zaken en vice-premier Maxime Verhagen (CDA) sprak een tijd geleden over de ‘anti-Israël cultuur in de UNHCR’ en zei hierover: “Binnen de Verenigde Naties (VN) heerst teveel een cultuur van ‘eenzijdig Israël aanklagen’ en dat komt de geloofwaardigheid van de landenorganisatie niet ten goede.” Als voorbeeld noemde Verhagen een resolutie van de Mensenrechtenraad in Genève over Israëlische aanvallen op de Gazastrook: “De Israëlische acties werden scherp veroordeeld, terwijl de tekst geen melding maakte van de raketaanvallen en mortierbeschietingen op Israël vanuit Gaza.

Advertenties